You can check out any time you like but you can never leave!

Just nu sprider sig covidsmittan med allt högre fart inte minst i min nya hemstad Malmö och i min gamla lumparstad Uppsala. Kommer att tänka på hur jag smög iväg från kasernen på kvällarna med mina popkläder ordentligt gömda under permissionsuniformen. Jag skulle trubadura på Motell Ugglan. Kommer ihåg att jag spelade Cornelis inspirerade låtar på den tiden tillsammans med mina egna “Tre ringar” och “Schellstavik”

Med coronan kommer  missmodet och den allt sämre stämningen sprider sig som en löpeld mellan människor, som knappt vågar se på varandra när de möts på gator och torg. Smittan kan vi nog inte bromsa förrän ett vaccin är på plats, men skrattet- och leendet kan vi börja bjuda på redan idag och varje dag! Låt smilet bli ett tilläggsvaccin. Bjud på ett ordentligt skratt, varje dag! Det kan hjälpa.  Ekonomin har förstås fått sina törnar och många människor har nog fått tagga ner sin konsumtion, men det finns medmänniskor i många andra länder som har det så mycket värre. Vi kan dock konstatera att svenskarna fortfarande är ordentligt givmilda när det kommer till stora insamlingar, speciellt om de ingångsätts av något populärt underhållningsprogram (Bosse Larsson?) på TV. Fast det finns förstås gränser. Jag tror inte på ett allsångsprogram från Skansen där all inringd behållning går till tiggarna utanför ICA och LIDL. Tänk er Sanna Nielsen inropandes; “Och nu kommer tiggaren Lazlo att spela dragspel och skickar ni tillräckligt mycket pengar så kommer Rita att dansa tills hon snubblar på den långa kjolen! ” Overkligt? Ja absolut . Vi har uppenbarligen mycket lättare att avstå vårt överflöd om vi slipper se eländet!

Claes Göran Hederström, den förste popkillen som intog den svenska schlagerscenen fyller 75 bast! Grattis du gamla kycklingfarmare! Jag älskar “Banne mig!” och jag hade så gärna velat sjunga med bröderna Ström.

“You can check out any time you like but you can never leave!”

Så är det

hälsar Janne Braveheart

1 tanke på “You can check out any time you like but you can never leave!”

Lämna en kommentar