Wheelin´and dealin´

Wheelin´and dealin´ Ebba Busch! You win some and you loose some! Är det verkligen en sån politiker vi behöver i vår regering? Naturligtvis inte. Ebba är en cabaret artist, som borde ägna sig åt varieté underhållning istället för riksdags politik. Hon är ju som hämtad ur någon av de skickligt gjorda svenska och danska politikersåporna. Men fasa icke mina vänner, la bitsch Busch kommer aldrig att hamna i någon regering tillsammans med den ständige förloraren Kristersson.

Annars är veckans stora looser inom svensk politik Annie Lööf. Hennes totala omöjliggörande av en budgetuppgörelse där Vänsterpartiet ingår som jämbördig part är en svår belastning för en eventuellt kommande Vänster-mitten regering. Vad vill hon då egentligen? Är inte helt säker , men gissar att hon mest eftersträvar att se sitt namn i neonversaler på Stureplan. Varför inte? Det var ju ändå Annie som introducerade det forna bondeförbundet till Stockholmyuppiernas hjärta.

Dock; Den absoluta wheelin´och dealin´mästaren i politiken är och förblir Stefan Löfvén. I sann socialdemokratisk anda verkar han vara beredd till vad som helst bara för att få behålla makten. Han gör uppenbarligen affärer med vem som  bara det ger utdelning till hans herrevälde på Rosenbad.

Jag har observerat att skattemedel i en strid ström går in till skönhetsinstituten samtidigt som de långa köerna till sjukhusvården av framförallt pekuniära skäl växer till sig dag för dag.Vem är det som wheelar och dealar här? Om man orkar läsa igenom januariöverenskommelsens alla punkter kan man ju få intrycket att överflyttningen av patientpengar från cancervården till plastikpattoperationer finns att hitta i de dokumenten.

Slutligen: Jag handlar inte på Coop , men inser ändå alltmer att det tredje världskriget kommer att utkämpas digitalt. Jag kan inte så mycket om IT men känner på mig att nedstängningen av Coop:s butiker är en handling riktad mot oss från den lede fi. Det känns som vi allt oftare utsätts för främmande makts tester av vår försvarsförmåga. Har vi någon?

Önskar er alla en trevlig söndag med mycket whealin´och dealin´med nära och kära.

Lämna en kommentar