Vem är Mats?

Mats är en kortform av Mattias. Ursprungligen ett grekiskt namn, som också tidigt förekommer i hebreiskan. I Sverige har namnet funnits sedan slutet av 1400-talet men det är inte Sveriges vanligaste namn. Värt att notera: I Danmark kan dom gott ta en Bayer och så heter dom Mads. Hvergang!

Mats Bäcker?

Duktig fotograf, som jag träffade när jag jobbade med Hellzephyrs poporkester från Orsa. Han plåtade ofta åt tidningen Schlager så vi stötte ihop flera gånger, de där tidiga åren på åttiotalet, bla när jag för första gången hörde Wilmer X i Nyköping.

Mats Larsson

Antagligen okänd för de flesta. Han spelade mandolin i min skiffelgrupp the Laundries. Han var således med på mitt allra första gig som 12-åring i Vasaparken. Det var han som skulle slå in låten, men det tog säkert tjugo sekunder innan han kom på det. Pay me my money down!

Så kommer vi till Mats Knutsson. Även han fd musiker i punkband, men numera mest känd som mycket kunnig politisk analysator på SVT.

Nu till en av våra bästa rockmusiker alla kategorier:

Mats Ronander.

Gjorde sig först känd som kompmusiker till Ulf Lundell, men har senare setts i betydligt roligare sammanhang.

Här kommer: Mats Willander.

Fantastisk tennisspelare, som försökte transformera sin karriär rätt in i rockbranschen. Det gick inget vidare. Själv var jag på Råsunda och kollade in Simon & Garfunkel just den dagen när han vann sin första Paristitel. Paul Simon annonserade ut segern från scenen!

Dagens idiot Mats?

Ja det finns ju några att välja på. Men jag utnämner Mats Söderlind dvs Gunther. Mer tänker jag inte säga om honom.

Så har vi förstås Mats Ågren i Broby och Mats von Tratt i Malmö. Två oförglömliga herrar som antagligen aldrig har träffats.

Nu är det dags för mig att ta min Mats ur skolan för ikväll i varje fall.

God afton!

P.S. Nu ringer Mats Rådberg och frågar varför han inte fick vara med. Det fick han ju!

Lämna en kommentar