Vem är Jimmy?

Jimmy är vanligtvis ett smeknamn för James och är ett vanligt namn men inte det vanligaste svenska namnet. Kan också associeras med Jim och Jimpa. Dock inte med det mer feministiska Jempa. Själva namnet Jimmy härstammar från det hebreiska Jakob. I Sverige har man faktiskt kunnat heta Jimmy alltsedan tidigt 1800-tal.

Nu till två fantastiska gitarrister som inte hade kunnat heta James.

Jimi Hendrix var den mest omtumlande , fantastiske av dem alla. Jag spelar hans plattor fortfarande på högsta volym. All along the watchtower Jimi!  Bra var också Jimmy Page som jag faktiskt träffade när han lirade med Yardbirds på Gloryland i Uppsala. Det var första gången jag hörde någon dra en stråke över gitarrsträngarna.

Får jag presentera mannen som var större än  Tarzan:

Jag tänker förstås på Djungel Jimmy, djurens okrönte konung och en kommande förebild för Spies reseledare.

Här kommer nu en fackledare med en något mer brutal framtoning.

Det är förstås Jimmy Hoffa , transportsboss i USA , som hårdhänt drev sin fackförening likt en av tidens många gangsterorganisationer.  Självklart blev han mördad. Dock; Hans kvarlevor hittades aldrig.

Nu till en president som ville så väl, men aldrig fick till det.

Jordnötspresidenten Jimmy Carter med det breda leendet och alla vita tänder , mest känd för sitt omöjliga medlaruppdrag på Camp David mellan parterna i Mellersta Östern. Det blev som bekant inte mycket till fred av de samtalen.

Här har vi så Sveriges mest upprörande partiledare .

Ja oavsett om man hatar eller älskar Jimmy Åkesson, slipper man inte undan. Alla förhåller sig till denne partiledare på det ena eller andra sättet och så har det varit sedan han dök upp på den politiska arenan för sisådär tjugofem år sedan. Han har förstås aldrig suttit i någon regering, men all politik i Sverige har de senaste tjugo kretsat kring Jimmy Åkessons Sverigedemokrater . James Åkesson? Nej den Bondska airen har han trots ett otal otroheter inte något av.

Så har vi fotbollspelaren som tydliggjorde den svenska vardagsrasismen.

Jimmy Durmaz platsade väl aldrig på riktigt i det svenska landslaget , men han stod där rak i ryggen när de rasistiska förolämpningarna blåste som värst.

Slutligen: Jimmy Bölja.

Vem fan är det? Har ingen aning, men jag associerar absolut till Knoll och Tott.

Trevlig Valborg!

Lämna en kommentar