Vem är den lille mannen med mustasch som jagar flugor på Östra Förstadsgatan?

När musikanten Peps Persson spelade i Stockholm i mitten på sjuttiotalet blev det på Stacken och ingen annanstans. Bosse bjöd på både hemlagad fisksoppa och brass. Var det möjligen därför Vittsjös gåva till mänskligheten when in Stockholm alltid kom till oss? Världens bästa musikpub, som låg  på S:t Eriksgatan var lagligen registrerad för blott 125 besökare, men när Peps kom ringlade köerna ända upp till Fridhemsplan. Tre hundra personer brukade släppas in och det var så trångt att när det började gunga framför scenen spred sig snart rörelsen över hela lokalen. Harschröken låg så tät att man tände på vare sig man ville eller inte. ( Vilket man ju förstås ville)  Peps blodsband med Roffe Skoglunds trummor på scenen var verkligen i sitt rätta sammanhang. Vi som var där glömmer er aldrig! Peps Persson och Roffe Skoglund RIP.

Fångindustrin håller på att bli riktig stor i Sverige. Vi odlar ju dagligen grov brottslighet i våra skolor och som inte det skulle vara nog så importerar vi numera också kriminella från hela världen.  Därför måste vi hela tiden bygga nya fängelser. Just nu i skrivande stund planeras ett jättestillo på prima åkermark i Trelleborg. Men måste vi verkligen låsa in alla jävla bovar och banditer? Kan vi inte bara skicka hem dom ?

Ett annat av våra stora, riktigt växande problem är våra psykiskt sjuka. Läkarna hinner inte riktigt med att besiktiga alla och därför har nu förslag lagts att patienterna ska få sjukskriva sig själva. Har detta något märkliga förslag kommit upp på bordet därför att att vi bryr oss om våra medmänniskor ? Nej, det har bara blivit allt vanligare att vi köper oss ur våra samhällsproblem. Empati med de svaga i samhället? Lufsar björnen i skogen?

Har ni också läst om den där lille mannen med mustasch ( Reepalu ?) som allt oftare ses jaga flugor på Östra Förstadsgatan? Är det inte dags för honom att sjukskriva sig?

Efter att ha rapporterat om den socialdemokratiska kommunalrådet Frida Trollmyr med lång svans, som tillåter romer i Malmö att ha sina egna domstolar har jag blivit kallad för rasist. Det är jag inte. Bara så förbannat trött på alla maktfullkomliga socialdemokrater.

God middag!

 

Lämna en kommentar