Veckans hagga?

Hur definieras en hagga? Ja enligt gängse ordböcker är en hagga en kvinna, som är överförtjust i drinkar. Så: Veckans hagga är förstås prinsessan Madeleine. Jag ska skicka över en prinsesstårta som bekräftelse på denna officiella utnämning. Ja Ilmar, ska skriva att du hälsar! Undrar om jag kan få skattebetalarna att som vanligt ta prinsessans nota? Ska naturligtvis skicka detta inlägg till Sydsvenskan , så att dom som Skånes viktigaste tidning kan publicera denna stora nyhet.

Just nu pågår en jätterazzia mot narkotikabrottslingar mer eller mindre world wide. För oss i Sverige har problemet med att skaffa fängelseplatser till alla dömda vuxit över våra huvuden. För att lösa detta problem planerar man i Malmö att använda sig av gamla fotbollstadion , som ursprungligen byggdes till hemmaVM 1958, men då var ju knarkanvändningen bara spridd bland några suspekta apotekare. Idag har den ju fått finrum litet här och var i vårt samhälle.Men vad då? Ännu har väl ingen dött av en liten braja i solens sken?

Idag använde jag mig av den fina födelsedagspresenten jag fick av William och Zoe. Presentkortet förvandlades hos  Akademibokhandeln på Hansa till en stor ordbok i spanska och en något mindre som tar upp engelska uttryck. Det gäller ju att hålla sina språkkunskaper vid liv.

Idag gjorde min vän Björn en mindre operation på lasarettet i Lund. Jag hade givit honom rådet att gå hem och lägga sig därefter, men det gjorde han naturligtvis inte. Han stod som vanligt i sin skivaffär idag. Fast den där butiken är så mycket mer än en handelsplats. Den är en mötesplats för människor som behöver komma in och snacka av sig litet grand. Så har han förstås alla Cat Stevens plattor. Bara det!

Nu går Molly sista veckan i skolan och ser fram emot sin sommarledighet. Jag förstår dessvärre hennes entusiasm. Skolan är inte särskilt rolig att gå till. Varför måste den vara så jävla tråkig?

Vi hörs!

Lämna en kommentar