Vart är vi på väg?

Jag har i mitt liv som jag kommer ihåg det alltid tyckt om att simma. Jag har i princip plaskat på varje dag sedan mina tidigaste år. Mina första simtag tog jag i klassiska Sportpalatsets 50 meters balja vid S:t Eriksbron i Stockholm. Sedemera som tonåring blev det nybyggda Eriksdalsbadet på Söder .Ett tag i början på sextiotalet tävlingsimmade jag för SSK , dvs Kappis i Stockholm. Jag var riktigt snabb och fick några gånger till och med träna med landslagssimmarna. Jag har också gett mig ut på många långsimningar. Till de mer spektakulära hör min januarisimtur i Tel Aviv från Marinan till Jaffa Tower.

Numera bor jag i Malmö och får hålla till i det relativt nybyggda Hylliebadet. Tråkigt bara att denna trevliga anläggning ständigt utsätts för samma skadegörelse attacker som kvaddade ner det mer centralt belägna Akvakul.

Igår utsattes badet för en ren attack av ett gäng 14- 15 åringar, som när de kom in i omklädningsrummet genast började sabotera uttav bara helvete. Några gav sig på en av toalettdörrarna .Den skulle sparkas sönder.En annan idiot försökte sabotera den nyreparerade vågen genom att slita av nätsladden. Jag blev oerhört arg, kunde inte hålla ilskan inom mig utan gick fram för att fronta vågmarodören. Möttes då av en fanfar av arga ord på ett språk som jag som Malmöbo väl känner igen men knappast förstår så där stod jag inför en fight mot ett tiotal unga tonårsligister från någon närliggande Malmöförort. Det fanns flera vuxna människor i omklädningsrummet. Såna där som pratar ungefär samma språk som jag. Skulle jag få någon hjälp? Nej, knappast. För något fegare än just dessa människor finns inte. Det är väl antagligen därför vi har fått det samhälle vi förtjänar. Då kommer det plötsligt in en badvakt. “Vi har ringt polisen” gastar han. Detta utrop bromsar ligisterna som backar några meter. Och jag då? Ja just då kände jag bara en lättnad över att slippa bli barnmisshandlare.

Men mina vänner återigen:

VART ÄR VI PÅ VÄG!

6 tankar på “Vart är vi på väg?”

  1. Fruktansvärt! Hel oacceptabelt! Det måste bli stopp på dessa gäng som tror att dom “äger stan”! Bra att Du agerade som Du gjorde Janne, för sånt här måste man sätta stopp för! Du gör verkligen skäl för Ditt smeknamn – “Braveheart”! Vilka j-kla skrå bland dom andra som inte backade upp och stöttade Dig!

    Svara

Lämna en kommentar