Vart är Malmö på väg?

Vart är Malmö på väg?

Har vi accepterat gängkriminaliteten som något oundvikligt ont? Någonting som vi goda demokrater måste stå ut med? Eller är vi bara rädda? Hur som helst ; Eländet kryper närmare. Den senaste skjutningen i centrala Malmö berörde någon min dotter kände. Hon är bara fjorton år och jag vet inte ens hur jag ska trösta henne. Blir det bättre?

Vart är vi på väg?

Pandemin känner inga gränser. Den skördar sina offer överallt. Hur mycket än Åkesson med kompisar ryar på att “om vi bara stänger gränserna så kan Sverige bli Sörgården igen, med Bullerbybarn och nakna Zornkullor.” Men tro honom inte. Han undanhåller oss sanningen. Världen har förändrats och vi behöver inga nationalromantiker. Vi behöver realister som kan stoppa katastrofen innan den når oss. Med största trolighet är nästa pandemi redan på väg. Malaria? Eller något annat elände som vi inte ens har hört talas om.

Vart är Sverige på väg?

Klimatuppvärmningen fortsätter. Snart kan vi i Stockholm uppmäta de temperaturer vi idag har i Budapest. Hur blir det att leva i Afrika? Kan vi räkna med en ökad flyktingström mot norr? Ska dom, dvs Ebba Bitch, Åkesson och Pygmémoderaten stå där vid brofästet med automatvapen i hand och mota den annalkande flyktingströmmen?

Är loppet kört?

Nej, för mina barns skull hoppas jag att vi orkar ta tag i eländet. Klockan är nu 23.55 och huvudet bultar av den jävla coviden, som inte vill lämna min kropp, men det är bråttom.

Jag vet att vi kan.

Lämna en kommentar