Var kommer uttrycket blatte ifrån?

Det börjar bli trångt på den politiska scenen för ledare med diktatorsambitioner. En av de allra mest osmakliga är Turkiets Erdogan. Hans land är den ledande militärnationen i östra Medelhavet, där en konflikt med Grekland, om vem som har rätten till vattenytorna, mycket väl kan eskalera till ett fullskaligt krig. Hans senaste verbala utspel om Macrons mentala hälsa är ännu ett prov på total okänslighet och kan bara betraktas som support till de islamistiska terrorister som halshögg en lärare i Paris. Fy fan och Sverige se upp! Ogräset sprider sig snabbt över vallarna.

Fredagen har numera som vanligt mynnat ut i en helgdagsafton fylld av våld och bråk  över hela vårt land. För de som längtar efter total anarki och dom verkar ju hela tiden bli allt fler, är detta det perfekta komplementet till pandemin.

I Malmö upprätthåller man som vanligt traditionerna. Igår natt sågades således huvudet av den nyligen uppförda Zarah Leander statyn. ” Min drottning, hon ska inte stå i Rosengård!” skriker Ilmar Reepalu på moped. Han gasar och gasar tills armen går ur led.  Upp med megafonen så hela Malmö kan höra :” Huvudet ska på igen och så ska hon flyttas till Bunkeflo!”

Jag fick en fråga om uttrycket “blatte” Var kommer det ifrån? Jag har nu den tvivelaktiga äran att berätta att ursprunget är ordet “bladneger” något som de flesta med invandrarbakgrund kallades för i det etniskt rena fosterlandet Sverige på 50-talet.

Angående den fruktansvärda drukningsolyckan i Falsterbo, så måste jag ändå säga att den dessvärre inte förvånar mig. På Hylliebadet, som jag ofta besöker, har jag sett att man tagit över traditionen från Aqvakul att alltid vända bassängen ryggen. Badvakterna är uppenbarligen mer intresserade av sina mobiler än av de feta gubbar som guppar omkring i bassängen. I och för sig fullt förståeligt och eftersom bassängen är relativt grund och hyggligt uppvärmd så flyter det ändå på ganska bra mest hela tiden.

Janne Braveheart

Lämna en kommentar