Vänd dem inte ryggen!

Våld i skolan borde inte få finnas, men det gör det, därför att skolan är en avbild av samhället i övrigt eller om det möjligen är tvärtom. Det är tyvärr så att alltför många lärare inte vågar säga ifrån. De tar hellre emot förolämpande hot “Om du rör mig kommer min brorsa och hans polare och fuckar upp dig!” Undervisningen i svenska skolor  har alltmer kommit att präglas av outtalade och till och med uttalade hot. Precis som i den utmärkta amerikanska 50-tals filmen, som på svenska fick heta: “Vänd dem inte ryggen”. I “Blackboard Jungle” som den hette i original utspelades massor av bråk inkluderandes både stiletter och våldtäktsförsök. Dessutom fick vi för första gången höra rock´n roll på bio:”Rock around the clock!” med Bill Haley.

Atmosfären från den här ruffliga New York-skolan hittar vi idag nästan 70 år senare i många storstadsskolor i Sverige. Fast här finns förstås ingen Glenn Ford i katedern. Den mannen hade löd i nävarna! Inget för våra lärare att försöka sig på. Då blir det sparken med omedelbar verkan och yrkesförbud för all framtid. Det ska fan vara lärare idag.

Ser i dagens Sydsvenska att en staty av Zarah Leander är inköpt. Den ska placeras i Rosengård. Nej, skattebetalarna har inte stått för notan den här gången utan monumentet är bekostat av privata välgörare. Så har tex socialdemokratiska ungdomsförbundet i Malmö bidragit med 50.000 (kanske ändå skattemedel?). Bland de mindre understödjarna märks Carina Göring med 800 kronor, Jimmy Åkesson 100 spänn jämt och Ilmar Reepalu med två kronor.

Du skriver för litet om hundar, klagar Allan från Dalen. Kära Allan! Det kommer mer om ledarhundar som morrar när blinda snubblar på uteserveringarnas möbler , ramlar och slår sig.

Janne Mr Covid Braveheart

Lämna en kommentar