Välkommen till Ilmars husdjurservice!

Det är då som det stora svårmodet rullar in… Hem till byn , socio-romantisk Sverigeskildring i repris med massor av välspelade avsnitt rullar åter över våra TV skärmar. Jobbig att se, men ändå ännu en gång nostalgiskt sevärd. Vi är nog många som känner igen attityder och språk. Allt var verkligen inte bättre förr.

Till  er som  inte läser Sydsvenskan vill jag här återge gårdagens bästa (vidrigaste?) annons: “Coronavalpar och Sommarkatter till salu. Bara kontantbetalning. Full returrätt! Ilmars husdjursservice. Kontakt via Björn på Blue Desert Music, Östra Förstadsgatan.” Har Reepalu månne någonting att göra med minkavrättningarna i Danmark?

Det verkar vara litet farligt att medverka i tv-succén “Så mycket bättre”. Redigerarna är inte alltid snälla med rätt så hänsynslösa klipp. Häromåret gjorde dom Christer Sjögren till en hjälmförsedd byfåne på moped. I år är det Silvana Iman som framställs som en riktigt osympatisk förlorare. Dessutom absolut inte lika bra i basket, som hon utger sig för att vara. Tittarna, och dom är ju ganska många, ser det programmet låter dom se och ingenting annat. TV:s makt är stor. Aj, aj, aj!

Elvis blandade upp sina 50-talspärlor med diverse filmsmörja ända från tidigt 60-tal. Vissa låtar håller dock för evigt. De sk Elvislåtarna är lika underbara nu som då. Tänker på His latest flame, Don´t be cruel, Judy med flera.

Well I heard the news, there´s good rockin´ tonight! Tonight I`m gonna be a mighty, mighty man, I´m gonna rock away all our blues!

Till dess,

Janne

Lämna en kommentar