Vad i hilvite! Jag ska ju bli adlig!

Jag blev ordentligt upprörd när jag igår kollade in reportaget från en av Kravs köttfarmar i Skåne.  Jag såg djur som torterades , misshandlades och fick ligga alldeles för länge med smärta innan bödeln satte in coupe de grace. Är det så vi ska behandla oskyldiga djur? Nej, naturligvis inte!  Krav är och har alltid varit  ett jävla hyckleri. Betänk det innan ni betalar extra i affären för deras produkter. Kom ihåg att skojeriet har gått så långt och blivit så omfattande att det inte längre går att kontrollera. Nej, för djuren är alla människor Hitler och därför borde alla Krav produkter märkas med varnande hakkors i rött, vitt och svart. Bluffas det lika mycket inom det ekologiska jordbruket? Antagligen. Varför förstår vi inte att denna okänsliga hantering av naturen leder till pandemier och i förlängningen till den annalkande klimatkatastrofen?

Jag ser att våra politiker tänker sig oerhörda ökningar av försvarsanslagen. Tror inte på det. Den dagen Ryssen kommer gör han det ändå. Vi kan inte längre vara alliansfria. Gå med i Nato! Det skulle till och med kunna avskräcka en militarist som Putin att en attack mot Sverige skulle innebära ett krig mot västvärldens starkaste arméer.

Kulturbidrag har alltid varit en känslig fråga eftersom urvalet styrs av tycke och smak. Hur man än pytsar ut pengar kommer  vissa att känna sig förbigågna. Men trösten är att kulturen aldrig dör. Så länge det finns människor på planeten kommer det att finnas musik, konst och litteratur.

När jag i förmiddags stötte på Ilmar Reepalu hos Björn på Blue Desert Music passade jag på att gratulera till det kommande äktenskapet med Haggadah von Pitt. “Så nu blir det Haggadah Reepalu förstår jag?”sa jag utan alltför mycket ironi i rösten. Den lille före detta borgmästaren blåste upp sig till en jätteballong och sen kom det våldsamt utpysande: “Nej, men vad i hilvite! Jag ska bli adlig! Du kan snart kalla mig Ilmar von Pitt!”

 

Lämna en kommentar