Utlys klimatnödläge via sms

Djur som misshandlas av människor har tyvärr blivit en följetong i dagens corona-Sverige. Jag tänker naturligtvis på de upprörande bilderna med de insmugglade valparna. De anländer över Öresundsbron varje dag i flertal, inpackade under bilsäten eller inneslutna i igenspikade trälådor. De är inte vaccinerade trots att så falskeligen anges och många är så svårt sjuka att de trots dyrbar veterinärvård avlider kort efter sin ankomst till Malmö. Hundsmugglarna åker inte fast utan kan i lugn och ro återvända till sina öststater för att plocka på sig mer lättsåld mjukvara.

Jag tänker också på de söta tamkaninerna som släpps ut i det vilda av människor, som har tröttnat på dom. Dessa djur har inte en chans att klara sig i den nya miljön. Deras fd fodervärdar borde själva sättas ut i skogen.

En annan djurplågare är Ilmar Reepalu som jag flera gånger har iakttagit med hund på Östra Förstadsgatan. Han föser den  hjälplösa taxen framför sig meddelst irriterade sparkar och högljudda svordomar. Bedrövligt!

Diskussionen om vindkraftens vara eller inte i Sverige är minst sagt märklig. Det handlar då förstås om utplaceringen av de ofta 200 meter höga vindsnurrorna. Det är i och för sig lätt att förstå att ingen egentligen vill bli granne med dessa vinande , fula , monstruösa,men ändå förnybara energialstrare. Men har de klagande verkligen satt sig in i hur det skulle bli att leva i Sverige klimatuppvärmt med kanske tre grader ? Snö till jul? Skulle inte tro det, men utan  satsning på förnybara energikällor kan vi mycket väl koldioxidkvävas fortare än du hinner säga Reepalu.

Nu får ni skärpa er! Till regeringen med tillhörande, svassande myndigheter: Vi vill se en planerad vaccination på plats! Helst imorgon! Er sms-lekstuga imponerar inte.Den bara förlöjligar er ännu mer, men om ni nu ändå får klåda i fingrarna och känner er nödtvugna att skicka ut nya mass-sms tycker jag att ni kan passa på att utlysa klimatnödläge. Ge gärna allmänheten tips om vad som kan göras för att stoppa den allt snabbare annalkande katastrofen.

Godmiddag!

 

Lämna en kommentar