Undrar hur det känns att dö?

There are places I´ll remember

all my life though some have changed

some for ever, not for better

some have gone and some remain

All these places have their moments

with lovers and friends I still can recall

some are dead and some are living

In my life I´ve loved them all

 

 

Undrar hur det känns att dö? Blir det som när man somnar med den lilla, men helt avgörande skillnaden att man inte vaknar igen? Jag får väl se, eller rättare sagt: Det får jag ju inte.

Bert Karlsson har blivit anmäld för sina rasistiska uttalanden om vissa EU immigranter. Nej, han är nog inte värre än alla andra främlingshatande bönder, som befolkar vår svenska landsbyggd. Men ändå: Bert klagar på att han inte får kalla romer för zigenare. Jag ska förklara den semantiska skillnaden för herr skivbolagsdirektören. På romani, dvs det språk som dessa människor talar betyder rom människa medan zigenare står för främling. Så du kan lugnt fortsätta att använda z-ordet eftersom du ser dem som just det: främlingar. Ja, jag vet att Carolas första stora hit gavs ut på ditt skivbolag, men det var väl inte zigenare som du och Lasse Holm syftade på?

Jag tycker synd om de aningslösa krakarna som högljutt hyllar vår svenska alliansfrihet. Dom menar så väl, men har så väldigt fel. Vi måste gå med i Nato innan den ryska diktatorn invaderar Gotland.

Jag noterar att ett par, där kvinnan kommer från Ukraina, får betala 120.000 för en förlossning. Betydligt billigare än om barnet oförsäkrad hade fötts i USA, men det får mig att för en gångs skull tacka socialdemokraterna för den svenska välfärden.

Jag lever för närvarande i efterbörden av en Covid. Det känns faktiskt som om någon har dragit proppen ur luftmadrassen.

Ilmar ringde och sa att vi måste åka till Tokyo OS om ett halvår. Varför? Jo arrangörerna har lovat att dela ut 150.000 kondomer gratis. Den förre borgmästaren blev ganska sur när jag förklarade för honom att det bara var de aktiva som skulle få pippa gratis.

Jag informeras dagligen av media att ekonomiska brott mot de äldre har ökat under coronapandemin. Kan möjligen Ebba Busch vara inblandad?

Lämna en kommentar