Tre bollar i luften

Alla bolljonglerare av rang vet att när man kör med tre bollar påp en gång så är alltid en i kontakt med någon av händerna. Alltså max två i luften samtidigt. Samma villkor gäller när du bollar med dina existensiella villkor. Det går nämligen inte att hålla igång  dåtid, nutid och framtid i luften på samma gång.

De flesta av oss lever bäst i nuet och hoppas på framtiden. Dessa två tillstånd trivs alltså bra tillsammans.

Då studeras studeras däremot bäst på museum bland historiska kvarlevor och reliker. Alltför mycket rotande i Då slutar förr eller senare  i total ångest och mentala sammanbrott.

DAGENS DÖING: Jag avhandlade två hedersdöingar igår. Här kommer dagens två

Smålänningen som drev Sveriges största skivpresseri Grammoplats var en mycket generös man som plattade till allt som gjordes av MNW och Silence. Han hade dessutom ett gott öga till Gin & Grappo som med sin första LP hamnade på CBS genom Svantes egen etikett G-produktion.

Dessutom fick jag träffa många intressanta personligheter genom honom. Bla dagens andra hedersdöing Robban Broberg, som jag mest kommer ihåg från en av de första skiffelbandstävlingarna som hölls i Stockholm. Platsen var stora scenen i Kungsträdgården. Min grupp dvs the Laundries med Pelle Ekman på tvättbräda och leksakstrumma var först ut. Sedan kom Robbans skifflegrupp.

Så blev det dags för storfavoriterna Chilos skiffelgrupp att komma upp på scenen. Skiffle framfördes uteslutande med akustiska instrument och här såg Robban sin chans att överösta .Robban ställde upp sin grupp med harskramlor, leksakstrumpeter, vänner och bekanta bakom scenen. Publiken som satt framför scenen skulle inte kunna se dom där men väl höra dom. Så när Chilo räknade in ett, två, tre, fyr på scenen gjorde Robban detsamma där bakom. Båda grupper körde igång två olika låtar i stort sett på en gång. Det blev ett jävla liv. Chilo kom av sig och lämnade scenen mycket upprörd.

Hur det gick i tävlingen har jag ingen aning om. Jag befann mig på språng tillsammans med Robban i full flykt längs med  Skeppsbron med en skitförbannad Chilo i hasorna.

Lämna en kommentar