Tråkigt med lata badvakter och jag är fan ta mig inte en falsk Bernadotte!

Förfärligt med drunkningsolyckan vid Tångvallaskolan , Falsterbo där en minderårig pojke fick sätta livet till. Tre vuxna (lärare?) var på plats med c:a 40 barn, varav flera var mindre simkunniga. Hur fan vaktades dom? Enligt min erfarenhet borde åtminstone två vuxna vara med i den 1,60 djupa bassängen. Drunkningstillbud är ju alltid så snabba. Med 40 barn  i den relativt lilla bassängen kan övervakningen inte endast ske från bassängkanten. En effektiv uppsyn kräver att man som lärare(badvakt) är ordentligt på plats om något tillbud skulle uppstå.

Nu går det går ju som bekant inte att öppna tidens dörrar som man stänger bakom sig, men  man .kan  i alla fall lära sig att inte begå samma misstag gång på gång. Eller hur?

Hur många samtal från mäklare som vill sälja er lägenhet får ni? Själv får jag flera i veckan. Jättefina ekonomiska förslag för min något slitna trea, där min älskade katt Lindy sannerligen  har gjort sitt. “Men du kan väl måla om väggar och dörrar?” “Men katten då?” “Ge bort den till någon som har klösvänliga väggar!” Finns Kirseberga anstalten kvar? Äh, vi blir nog kvar där vi bor Molly, Lindy och jag.

Nej, jag tycker inte illa om kungafamiljen. Bara om den stundtals så överdrivna mediala uppmärksamheten som vi undersåtar dagligen utsätts förr. Själv har jag faktiskt en gång som blondlockig treåring på vandring med en snäll tant i Hagaparken blivit förväxlad med den då som nu jämnåriga Knugen. Stor uppståndelse som snart gick över i stor besvikelse. Som jag ser ut idag skulle knappast någon komma på den här absurda idén. Jo förresten när jag låg inlagd på Lunds hjärtavdelning efter min operation så fanns där en undersköterska som var alldeles övertygad om att jag var en oäkta Bernadotte. Likheten finns tydligen kvar.

Ha nu en trevlig helg så hörs vi snart igen.

Lämna en kommentar