To know him is to love him

Coronautfrågningen i gårdagens Agenda var riktigt bra. Programledarna ställde för en gångs skull riktigt skarpa frågor till de ansvariga politikerna, som natutligtvis som vanligt svängde sig med allehanda undanflykter. Stefan Löfvén är mycket duktig på att ta sig ur svåra situationer, så också denna gång. I brist på konkurrens kommer han klamra sig fast vid makten hur länge som helst. Värre gick det för Lena Hallengren. Hon borde bytas ut mot Lena Junoff imorgon , men det kommer nog inte att hända. Hennes eventuella avgång skulle av de renläriga(?) socialdemokraterna tolkas som en stor prestigeförlust. Anders Tegnell drog den  största nitlotten. Hans taskspelarprat stod i alltför tydlig motsägelse mot hans uttalanden för snart ett år sedan, men trots uppspelning av det han sa då, vägrade han erkänna sina misstag. Han framstår således alltmer som en tänkbar efterträdare till Stefan Löfvén.

Den tunna blå linjen , en polisserie från Malmö började sändas igår. Man följer den fantastiska amerikanska polisserien Hill Street Blues ( av legendariske manusskrivaren Steven Bochco), som gick för snart 50 år sedan, i spåren. Dit upp når man dock inte. Den svenskan serien känns allt annat än välarbetad. Allra sämst är statisterna som regelmässigt ler på fel ställen. Dock; Serien ger en tyvärr rättvis bild av den ökande kriminaliteten i Malmö. Den stora okontrollerande invandringen har skapat miljöer på vissa håll i staden som är svåra att stå ut med. Allra värst är andra generationens immigranter (födda i Sverige!). Att behöva jobba med dessa våldsamma pubertetsgangsters måste vara en mardröm för vilken polis som helst.

Phil Spector har gått ur tiden. För mig kommer han alltid vara levande för sin hit med Teddy Bears från 1958, TO KNOW HIM IS TO LOVE HIM. Mina första tonårsförälskelser hänger intimt samman med denna underbara sång.

Till slut vill vi inte undanhålla Ilmar von Pitts kommentar till artiklarna om den kvinnliga stjärnfotografen som går runt på kändisfester och tar tjejer på könet. “Vad fan” säger den förre borgmästaren , “det är väl inget att tjafsa om! Det gör ju jag också varje gång Haggan reser sig upp från stolen. Hö, Hö!”

Ha en trevlig dag.

Lämna en kommentar