Tina Charles

Kommer ni ihåg Tina Charles? Diskodrottningen med en jättehit 1976 “I love to love” Det var i den vevan jag träffade henne. Hon skulle spela på Gröna Lund men det hade uppenbarligen uppstått problem. En av roddarna, numera en av mina saknade hedersdöingar, ringde mig på förmiddagen. “Janne vi får inte upp kärringen på scenen ikväll. Du måste hjälpa mig!” “Har du prövat med en rejäl spark i röven,” försökte jag.
“Vi har testat det mesta ” sa hedersdöingen och fortsatte: “Hon tror att hon är dödssjuk” “Ring en doktor” föreslog jag. Det kom en jättesuck i luren.”Ja men då blir det inget gig ikväll. Hon blir insydd på hispan av vilken riktig doktor som helst. Vi behöver en låtsasdoktor som har god hand med hysteriska kvinnor! Och det är du!” Jag kunde inte tacka nej till denna hedersdöing som så många gånger i ur och skur hade hjälpt mig med bilreparationer.Så jag svidade upp mig och tog därefter kontakt med Danne vars pappa var en riktig doktor. Danne hade också fått hjälp av hedersdöingen många gånger så han letade upp en pillerburk från köksskåpet. “Ta dom här!” “Vad är dom bra för?” frågade jag. Danne tittade på mig litet olyckligt. “Inte fan vet jag. Farsan får så många varuprover från alla möjliga läkemedelsföretag.” Jag stoppade burken i fickan och drog iväg till Gröna Lund.
Vid entréen presenterade jag mig som Dr Granlund och kom snart in till omklädningsrummet bakom stora scenen. Där satt hon cockneydivan.
“Take one of these” sa jag och det gjorde hon. Sedan pratade vi en lång stund. Kommer ihåg att hon berättade om ett erbjudande att sjunga i Sydafrika som hon just hade tackat nej till. “I dont want to go there!” Jag nickade politiskt korrekt litet inställsamt för det var ju naturligtvis synd om de svarta i Apartheidlandet, vilket jag kluckade vidare till Tina.
“Negroes? I dont care about the negroes! We have enough of them in London!”

Lämna en kommentar