The Keeners från Hägerstensåsen

Ett av banden som spelade på ungdomsgårdarna hette the Keeners. Ett bland flera hundra förvisso och särskilt många seriösa rader skrevs nog inte om dom av den förenade pop-pressen just på sextiotalet.Jag lyckades ändå få in några rader om det muntra kompisgänget på Expressens insändarsida då jag hade träffat en tjej som jobbade där. Det var nog det hela. Men jag minns bandet mest därför att dom var så jävla trevliga. Jag och Janne Lundberg lyckades få en viss dr Alberto som hade byggt en studio i sin tvättstuga på söder att spela in en platta med killarna. Covers förstås. “Take this hammer” och “Take your time” Den blev väl så där, men minnet lever kvar. Stjärnan i the Keeners var Bo Grappo Johansson som senare kom att ingå i – ja just det – Gin & Grappo. Trummisen Kalle Rydén kör numera buss Stockholm-Malmö tur och retur så honom har jag hört av.

Precis som  Beatles manager Brian Epstein petade Pete Best till förmån för Ringo Starr petade vi två Jannar Kalle till förmån för Ubbe från Original Sounds. Så jävla onödigt och rent ut sagt dumt. Visst, Kalle kallades för mattpiskaren men nog hade han fixat “Take this hammer” Andra gitarren i Keeners spelades av Classe Brissman som numera kompar Lasse Hallberg däruppe bland molnen. På bas hade dom Eije Bugge , två meter lång och en rätt bra musiker, som lät som Jimi Hendrix när han lirade gura. Sångaren vare riktigt bra när rösten höll vilket den  tyvärr sällan gjorde. Han hette Lasse Engberg och kunde faktiskt sjunga opera. Keeners var tyvärr inte tillräckligt bra för att bli någonting men jag älskade dom ändå. Vilka minnen dom lämnade efter sig! Ett tag hade dom två go-go girls på scen. Det var min blivande fru Eva Karlsson och Marie Bergman, senare stjärna som sångerska. Men nu dansade dom i korta kjolar och små söta  blusar. Låter fräckt fast det var på det hela taget väldigt oskyldigt.

Det var det hela för idag. Hälsningar till alla som kommer ihåg the Keeners från Hägerstensåsen.

2 tankar på “The Keeners från Hägerstensåsen”

 1. Hej. Kul att läsa. Jag har singeln efter morsan (f. -57) som inte har ett minne av var hon fått tag på den.
  Hur distribueras den, fanns den i skivaffär?
  Hur stor var upplagan?

  Svara
  • Hej Johan!
   Har tyvärr ingen aning om vad singeln finns idag. Det var ju rätt länge sedan. Upplagan tror jag låg på 1000 ex och den sålde nog slut mest till vänner och bekanta på Hägerstensåsen. Men ett roligt minne har det blivit!
   vänliga från
   Janne Braveheart

   Svara

Lämna en kommentar