Tack vare rock ´n roll har jag överlevt en vansinnig värld

Som musiker har jag kommit att möta många intressanta människor

Utan inbördes rangordning:

Hellzephyrs poporkester från Orsa.

Jag hade lyckan att få producera deras hitsingel “Varför sitter gamla kärringar med hatten på” och “ta en kopp på Frelins”

Därefter två LP . Underbara människor och en fantastisk gemenskap som jag fick ta del av. Jag tror nästan att Perra Moreus fiolinhopp på singeln var det första från Moreusbröderna i rockbagen. Sammanhållande kraft däruppe är fortfarande idealisten och kreatören Janne Bäckman.

Keith Emerson spelade på Gyllene Cirkeln med Nice samtidigt som mitt rockband Bröderna Elvis. Det var andra halvan av sextiotalet och vi satt som vanligt och söp upp oss i omklädningsrummet innan giget. Keith tittade förvånat på oss och kom så fram med några jointar. Det var sista gången vi söp före ett gig.

Eric Burdon ex Animals var i Stockholm för ett gig på Kåren i Stockholm . Efter giget drog vi till hans hotell , dvs dåvarande Esso  Motor hotel. Vad som hände där finns ganska väl beskrivet i min bok Summertimeblues (Egmont Saga) Eric visade upp en vansinnig humor på samma låga plan som min egen.

Bosse Grappo Johansson och Stefan Marko som tillsammans med  mig utgjorde Stockholmsgruppen Gin & Grappo. Vi undvek av någon märklig anledning alla stora ställen för att istället spela på den suspekta restaurang Nimbus på Sveavägen.

Dit vallfärdade publik från hela Stockholm . Ett stående inslag var patienterna från Långbro mentalsjukhus som kväll efter kväll fullkomligt omringade scenen. Dom skrattade åt allt vi gjorde däruppe. Ibland fick dom vara med. Glömmer aldrig killen i full dykardräkt som kväll efter kväll fick komma upp och sjunga Dykarvisan. Ett märkligt och mycket roligt minne.

Clarence Öfwerman, producent Roxette kom in i bilden sent sjuttiotal och var den som med sin musikalitet fick fart på min karriär. Tillsammans med den fantastiska gitarristen Boogie Bengan Lundberg med flera kom så LP:n Rock und Roll Gruppe till.

Plattan som kom ut 1980 är nog svår att få tag på . Men prova gärna hos någon skivhandlare med god smak. I Malmö finns den säkert hos Björn på Blue desert music på Östra Förstadsgatan.

Tack för idag . Vi hörs snart igen.

Lämna en kommentar