Sydamerika

Som nybliven 17åring jobbade jag som jungman mig ner till Sydamerika. Det var yrvaket sextiotal och Beatles hade ännu inte slagit igenom. Joe Meek producerade “Johnny remember me” och det blev den första låten med tre mollackord jag lärde mig spela.

America Latina låg för jävligt långt bort. Chartern hade inte hunnit längre än till Mallorca och miljonärsflyg hade man ju inte råd med. Så ville man se världen fick det bli jobb som jungman. Med en fyllemellanankring på Las Palmas tog det tre veckor innan vi kom till Brasilien . Mitt bestående minne därifrån är alla vackra kvinnor på Copacabana och Ipanema. Så Pele förstås . Gick mycket på fotboll i Santos och såg denna gudabenådade spelare. Fotboll och tjejer kan livet bli bättre?

Tog mig ner till Argentina. Såg på ett band som lirade  småtöntiga Latin schlagers på barerna. Med dom kom jag att introducera rock´n roll i Buenos Aires. Jag träffade dessutom Long Tall Sally och kom att flytta in hos henne. Bland mycket annat lärde jag mig spanska där. Blev kvar ett halvår innan jag båtade hem igen.

I Stockholm lyckades jag snacka till mig en gymnasieplats på Södra flickläroverket. Jag hade hunnit bli två år äldre än de flesta andra i klassen. Den enda som var jämnårig med mig var Harry som hade tillbringat ett par år på sjukhus. Han lirade elbas i ett halvtaskigt Shadowsband. Jag fick bli deras Cliff men det blev i ärlighetens namn inte mycket av det trots min fina version av “You and me” Harry var en intressant kille. Kommer aldrig att glömma alla orgiefester i familjen Falks sommarstuga på Värmdö. Om någon är intresserad så finns de beskrivna i Daniel (Egmont/Saga) Det dracks en del sprit som av åldersskäl fick inköpas av Harrys äldre syster Marga.  Trots alla fester och en hel del andra roliga drulligheter kom jag att ta studenten efter fyra raka ringar på Södra flick.

Dagens döing utgår idag. Igår fick ni så att det antagligen räcker ett tag till.

Lämna en kommentar