Svensk politik i kaos?

Åskmolnen dyker just nu upp på Sveriges politiska himmel. Imorgon ska riksdagen rösta om en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfvén. Den har inlagts av Sverigedemokraterna uppmanade därtill av Vänsterpartiet! Ja visst är det en märklig combo, men om ingen överförfriskad riksdagsperson dabbar sig och på fyllan ( Jo, det finns flera alkoholister bland våra förtroendevalda!) trycker på fel knapp , står vi utan regering imorgon förmiddag. Sånt här händer i länder som Italien, Grekland och Spanien varje dag, men i Sverige? Nej här är det premiär för statsministeravrättning och det senaste extravalet vi hade var 1958!! Men  imorgon smäller det om inte den magiske svartkonstnären Stefan Löfvén ännu ett varv trollar fram en lösning. Men den här gången blir det nog extra besvärligt . Du vet one for the money and two for the show, som vi säger i den politiska showbusinessen. Begrunda att statsministern står mitt emellan två mycket starka kvinnor. Där har vi centerns Annie Lööf som har gjort sig känd för en viss kompetens och en aldrig sinande envishet. Nej hon backar inte för litet socker och smicker. Hon kan inte heller mutas med en flaska Explorer vodka.  På Löfvéns andra sida står en mycket överraskande nykomling, Nooshi Dadgostar. Att hon hade så mycket balls är för mig och många andra en formidabel överraskning. Inga tomma hot där!

Vad tycker jag då? Trött som jag är på den jävla januari överenskommelsen skulle jag nog gärna bli av med den sittande regeringen, men vad som stör mig en hel del är att Nooshi har tagit hjälp av Åkessons Sverigedemokrater för att få till misstroendeförklaringen. Det är ju sanslöst! Vilken ohelig kvartett! Nooshi, petimetern Kristersson , Ebba Bitch och så då den skrattande polisen Åkesson. Vad kan dom egentligen  ha gemensamt? Jo maktlystnad förstås och pengar (Ebba Bitch). Det är ju vad som vanligtvis får det politiska jordklotet att snurra.

Det kanske till och med blir ett extraval. Ja, varför inte låta svenska folket få tala om hur vi vill ha det. Dessutom blir vi antagligen då av med de vingelpetrande liberalerna en gång för alla och bara det vore värt besväret. Men som sagt: Osvuret är bäst. Vi får väl se imorgon.

Slutligen något helt annat: Jag vill passa på att varna för Eriks fönsterputs, som går ut med ett kanonerbjudande som dom alls inte har någon lust att hålla. Varning för deras marknadsföringsbluff!

Vi hörs!

Lämna en kommentar