Stefan Löfvén krumbuktar sig !

Det är märkligt, men jag har uppenbarligen större medkänsla med de strandade grindvalarna på Tasmaniens stränder än med de sittande romerna utanför våra livsmedelsbutiker. Vi hade som bekant stor arbetsbrist hos bärplockeriet denna sommar, liksom det också var ont om okvalificerad arbetskraft till jordbruket. Varför går inte dessa puzzelbitar ihop? Vad beror det på? Vill EU immigranterna inte jobba eller – hu hemska tanke – vill bönderna kanske inte anställa zigenare? Vilket som är det fel,oavsett vad.

Jag kollade in tjejparaden av sökande till den lediga posten som språkrör hos Miljöpartiet. Svårt att bli imponerad av de villiga damerna. Extra sorgligt därför att ett starkt miljöparti är en nödvändighet om vi ska få igång de viktiga förberedelserna för att ställa om till ett annorlunda klimat. Ni som tvivlar måste förstå att den tvågradiga uppvärmning som vi globalt är på väg emot är ett fan så mycket allvarligare hot mot mänskligheten än hela det förenade covid-eländet i kvadrat. Om ni inte förstår det kan ni lika gärna flytta till USA för där lär Narcissisten slå ut Mr Alzheimer vid det kommande presidentvalet.

Att så många av våra stora ,vackra  havsdjur går under beror ju oftast inte på navigationsproblem utan orsaken är snarare att finna i brist på föda! Magrare valar har sällan skådats! Inte så konstigt eftersom haven idag innehåller  fan så mycket mer plast än fisk! Sosseregeringen slår sig för bröstet och skryter om att de minsann har lagt skatt på affärernas plastpåsar, men det räcker inte! Vi måste hitta andra sätt att bära hem vår frukt. Kanske en återanvändbar tygpåse?

Såg just hur Stefan Löfvén stod i TV och krumbuktade sig om den ökande smittspridningen, som till och med har nått stora områden i Sverige. Vad hade du väntat dig statsministern? Med höstkylan kommer viruset få ökad spridning och jag tror inte att covidsmittan stärker dina aktier den här gången.

Slutligen: Fick idag ett samtal från Danne i Nyköping. Kul att höra av denne utmärkte man och extra roligt att hans cateringfirma Gula Ankan börjat rulla igen. Bravo Danne! Ge dig inte!

Lämna en kommentar