Slut med knivslagsmål!

Idag uppmärksammar vi en nyutgiven bok på Bonniers. “Mina dagar på slottet” av Ilmar Reepalu. ( Finns även som hörbok inläst av författaren själv) Bland all kvasi-intressant läsning finns tex: ” Hur jag lärde kronprinsessans barn att heila!” Snälla Ilmar, detta är ingen nyhet. Den kunskapen har länge funnits hos familjen Bernadotte. Prinsarna och prinsessorna har ända sedan trettiotalet fått heilandet med modersmölken.

Jag har i dessa dagar fått en ny medicin utskriven . Den heter Xarelto och ska vara bra mot mitt förmaksflimmer. Ska förresten in och elchockas tämligen snart. Inget som oroar mig. De flesta som utsätts för denna något omilda behandling överlever. Det kunde man ju se hundratals gånger på den eminenta 90-tals TVserien ER. Dock; Xarelto är ju i allra högsta grad blodförtunnande, så det är väl bara att ta hjärtklinikens råd på allvar: “Inga fler knivslagsmål!” Hur fan man nu undviker såna i Malmö?

På tal om det politiska kaos som uppenbarligen har brutit ut i Sverige kan jag bara som god svensk lugnt avvakta det kommande extravalet. Fast det känns ju synnerligen olämpligt under vår väldigt närvarande pandemikris. En fjärde våg är dessvärre inte omöjlig till hösten vilket naturligtvis kommer att minska tillströmningen till vallokalerna. Verkligen trist att Annie Lööf visar upp sin totala oförmåga till att kompromissa med Vänsterpartiet. Nåväl inget ont som inte har något gott med sig:  Nu blir vi väl ändå av med Liberalerna vilket är en välgärning. Plastpåse- Bolund kanske också ryker.

Skandalen kring våra HVB hem växer. Ibland undrar jag om det verkligen ska vara tillåtet för vilka idioter som helst att skaffa barn, som de sedan varken vill eller kan ta vara på. Vissa bebisar får “ta hand om mig” stämpeln redan på BB.

Har bytt förstärkare till min grammofon, så nu får mina grannar lyssna till Jackson Browne och Del Shannon dag som natt vare sig dom vill eller inte.

Call it a loan!

 

Lämna en kommentar