Enligt AB runkas det mest i Göteborg!

Min dotter Molly kom hem till sitt sommarlov idag efter en avverkad sjundeklass. Strax efter henne kom posten med betygen. De låg på ungefär samma nivå som förra året. Kanske en prestation med tanke på vårterminens värdelösa hemundervisning. Litet sämre blev det i svenska och litet bättre i spanska. Så all in all:  Business as usual. Fast jag undrar om hon egentligen bryr sig. Efter sju år med för det mesta rätt oengagerade lärare är hon väl bara skoltrött. Går det över?

För mig var ointresset för skolan konstant under de tretton år jag tillbringade där. Lärde jag mig någonting? Nej, det som senare tog mig fram i livet, kom absolut till mig någon annanstans. Jag spelade i mitt första rockband när jag var tretton år och det kom att bli mycket viktigare för mig än skolan. Dessutom var det i bandet jag lärde mig engelska. Matte och fysik var genomgående  dödstråkiga ämnen med snustorra lärare. Hur fan jag kunde ta studenten på reallinjen(!) med godkända betyg i dessa ämnen är mer än vad jag kan förstå.

Dock; Jag och mina kompisar kom iväg ut i livet till rätt hyggliga karriärer och jag är absolut alls inte lika säker på att det gick lika bra för pluggtanterna , som ändå var de som kammade hem de högsta betygen. Dessutom hade jag oturen (eller möjligen turen?) att få satkärringen Tarschys mitt sista år på gymnasiet, vilket betydde sänkt betyg i fyra ämnen. Ja, hon hatade mig lika mycket som jag hatade henne. Men vad då? Med en annan lärare hade mitt betyg räckt till intagning på Karolinska och läkarstudier. Nu blev det tack och lov rock´n roll istället. Nej skolan stimulerade inte, den tvingade oss bara till underkastelse. Som jag förstår det är det inte ett dugg bättre idag.

Jag har börjat kolla på Svtplay serien Weissensee. Den är ännu ett exempel på att summan av världens ondska alltid är konstant. För inte var det väl någon skillnad på Gestapo och Stasi? Eller på Hitler och Stalin?

I dagens Aftonbladet delges vi den  intressanta nyheten  att av alla städer i Sverige runkas det mest i Göteborg. Runkeborg?

Leve sommaren!

Lämna en kommentar