Sanningen kan man inte leta efter i uppeldade brevlådor.

Häromdagen fick jag ett brev från någon Origo Group i Göteborg. Det var en massa frågor om hur jag upplevde våldet i mitt Malmöitiska bostadsområde. Medföljde gjorde också ett svarspostkuvert , dvs mottagaren betalar portot. Om jag nu mot alla odds skulle ta mig tid att fylla i enkäten , stoppa in  den i det avgiftsfria kuvertet… Var i helvetet skulle jag då lägga det för vidarebefordran via PostNord? Det finns ju nästan inga externa brevlådor kvar i Malmö. De sista har ju eldats upp. En del rökande ynglingar från orten har ju för vana att slänga sina osläckta fimpar i de gula postlådorna och då brinner kuverten och reklambladen snart ganska ordentligt . Känslan hos de missförstådda gossarna är väl ungefär som när dom tänder på en bil. Pyromani är väl för vissa besläktad med sexuell upphetsning.Förresten är jag inte säker på att det är de arga , unga männen som eldar i brevlådorna. Jag har ju sett hur Ilmar går runt och rotar i dom. Vad söker han? Sanningen? Äh, den känner han inte igen om så  någon drar den rätt genom hans valrossmustach. Nej, han letar nog bara efter eventuellt nedkastat hundbajs att mumsa på.

Mälarhöjden min ungdoms förlorade värld har kommit tillbaka, fast i en annan betydligt mindre romantisk skepnad. Borta är Janne Lundbergs bilverkstad på Brådstupsvägen och romantiken vid Mälarhöjdens badplats har fått ge plats åt drogförsäljning och andra mer tidstypiska muntrationer. Jag skrev ju “En förtrollad visa” till Gin & Grappos första LP inspirerad av  just den numera försvunna svärmiska miljön. I dag bakas det andra bullar på stranden.  En förtrollad rap? Nej fy fan!

Idrottsklubbarna förlorar stora pengar utan publikintäkter . Det är tråkigt för jag älskar fotboll , men så länge dom  betalar ut sexsiffriga månadslöner till spelarna går det inte att på riktigt att tycka synd om dom. All ekonomi har tagit stryk av den förbannade pandemin och det utropas dödsdomar mot kulturverksamhet i hela Sverige.Men här ska ingen dö! Håll ut vare sig du är utövare eller publik! Vi kommer igen. Lusten till musik, teater, fotboll och konst kan aldrig någonsin gå ur tiden.

Ha det bra!

Janne Braveheart the Rocker

Lämna en kommentar