Rulla ut gamlingarna från ättestuporna!

Idag hände det igen. En fjortonårig pojke omkom i en drunkningsolycka under en skolutflykt. Detta är fruktansvärt och orsaken till dessa tragedier är nästan alltid dålig uppsikt från föräldrar och andra sk vårdare. Jag vet efter sex somrars erfarenhet som livräddare hur fruktansvärt snabbt en drunkningsolycka blir till. Ingen klarar livhanken efter särskilt många minuter under vattnet, så det gäller sannerligen att ha uppsikt över de inte alltför simkunniga barnen. Jag har sett föräldrar och lärare(!) som tillbringar sin tid vid badplatsen med att titta på sina telefoner istället för stt kolla upp barnen. Ofattbart vidrigt! Föräldraskapet kan vi, om än olämpligt, svårligen förbjuda,men lärare som brister i sitt fundamentala ansvar vid badutflykter borde tvingas att byta jobb.

Nu till sk vanliga människor, som har börjat tröttna på störande musik, speciellt nattetid från raggarbilar och grannlägenheter. Vissa hysterikor av båda könen påstår sig vara beredda att ta till självmord om polisen inte ser till att få stopp på de uppskruvade volymrattarna. Nå alla håller dock inte med. Vår kanske inte så allsmäktige monark , mera känd som Knugen har uttalat sig: “Jag ska väl för fan inte behöva stänga slottets alla fönster när jag lyssnar på mina favoritplattor med Rock Ragge! Dom kräver volym.  Dessutom förstår jag ungdomarna. Jag gillade också att åka raggarbil!” Gillade? “Ja det går inte längre. Silvia vill bara åka Mercedes!”

Även Malmös förre borgmästare Ilmar har lagt sig i debatten: “Tyska marscher ska spelas på högsta volym och gärna mitt i natten!”

Nu något helt annat. Jag noterar att flera vårdcentraler i Lund och Malmö har tröttnat på att vårda gnällande åldringar. “Dom ska ju ändå dö snart!  Det är bättre att vi använder skattebetalarnas pengar till högre löner åt våra undersköterskor!” Javisst låt gamlingarna rulla ut sina stolar från ättestuporna. Det är i princip gratis!

Pat Boone med Little Richards Tutti Frutti.  Vilken frikyrkorock! Kan ge mig fan på att det är sånt här som Runar lyssnar på. Carola då? Nej, hon håller nog ändå Elvis version som den bästa!

Trevlig midsommar!

Lämna en kommentar