Rock´n roll i katedern

När jag kom hem från min militärtjänstgöring i maj var det fortfarande 60-tal och det fanns massor av lediga jobb.

Så vad skulle jag göra?Jag kom att passera Älvsjöbadet i min nyinköpta Hundkoja bättre begagnad. Solen sken och jag såg snygga tjejer i bikini överallt så jag skulle så klart bli simlärare. Jag åkte in till Stockholms Stadion sökte och fick jobbet. Den sommaren och de fyra kommande lärde jag hundratals ungar att simma . Brun blev jag också.

När säsongen tog slut hade jag fått smak för lärarjobbet så jag vände mig till lärarförmedlingen och fick därmed vikariat nästan varje dag. Dom ringde och jag rusade upp, hoppade i kläderna ,åkte iväg. Jag bodde då på Allhelgonagatan på Söder och där fanns det som tur var en brant backe ner mot Ringvägen. Den behövdes för batteriet i min gamla Hundkoja var alltid urladdat och eftersom Lucas som uppfann bilens elsystem måste  ha varit blind var det bara att rulla igång vid start. Egentligen inget stort problem. Stockholm är en rätt kuperad stad och bilen var lätt.

Så småningom ledde alla dessa springvikariat till en fast anställning på Ronnaskolan i Södertälje. Där blev jag kvar i tre år. Jag undervisade mest i språk. Spanskan hade jag redan som sjuttonåring plockat upp i Argentina och till skillnad från de mer ordinarie språklärarna lät jag betydligt bättre än dom när jag pratade engelska.

Jag vet att jag gjorde ett bra jobb. Åtminstone tyckte eleverna det . I flera år efteråt blev jag uppringd av ungdomar som ville berätta hur bra det hade gått för dom i livet och att det var jag som hade gett dom första kicken. Det är en av de saker jag gjort i mitt långa liv som jag är uppriktigt stolt över. Litet kul var det också när kidsen ringde in till Svensktoppen och röstade upp mina låtar på listan.

Jag slapp att undervisa från en opersonlig dataskärm vilket man numera tycks göra i dagens skolor. Säkert praktiskt men jävligt tråkigt.

Nej för mig var det rock´n roll från katedern!

Rock on mina vänner, Rock on!

Lämna en kommentar