Rock und Roll Gruppe

Det var luciakvällen 1979. Vi skulle väl egentligen helt traditionsmässigt ha supit oss rejält fulla, men just denna kväll gjorde vi inte det. Istället drog vi ut till OAL studion i Sollentuna för att spela rock. Vi packade in en hel del folk i vår turnébulle en Chevy van på blanka sommardäck. Där satt Clarence Öfwerman inklämd mellan David Carlsson och Booggie Bengan . Med var också Eggbert och Sigge Tjobangen Furst.
Det var nollgradigt ute i vinternatten och vägarna var glashala. Men bilen framfördes av den eminente hedersdöingen Janne Lundberg och han var en lysande chaufför. Det var antagligen därför som vi kom fram.
Jag hade skrivit några låtar efter ett gig i Halmstad dagen innan och dom ville jag absolut spela in. Det var bla tung gungaren “Och radion spelar Dire Straits” som handlade om en vansinnesfärd till Botnaryd i Småland. Där var också min mest radiospelade låt “Mannen i den blå kostymen” Sedan gjorde vi en 10 minuters version av “Historien om grabben” Det blev två tagningar att välja mellan I övrigt handlade det bara om första tagningar. Janne Lundberg fick också vara med. Han gjorde en helt obegriplig version av Ready Teddy. Hans kunskaper i det engelska språket låg nämligen på samma nivå som hans insikter i Sveriges geografi. Även “Baby Gunilla” fick en remake med bla ett fantastiskt gitarrsolo av Bengan Lundberg. Det blev också “Fast du finns”, “Just som du”, “Herr Göring” och några låtar till innan vi kände oss klara vid sextiden på morgonen. Det var då vi insåg att en hel jävla LP hade spelats in.
Den fick namnet Rock und Roll Gruppe och blev alldeles oerhört kritikerrosad. Den sålde slut men dyker förstås då och då upp på nätmarknaden.
Passa på!

1 tanke på “Rock und Roll Gruppe”

Lämna en kommentar