Respekt!

Jag har gjort sex LP skivor, däribland tre som jag tycker rätt mycket om. En är förstås Rock und Roll Gruppe, som uppenbarligen många andra också tyckte om.

Vill också nämna Gin & Grappos första LP(den svart vita)  som avvek från det mesta som gjordes i Sverige tidigt sjuttiotal.  Kan man tänka sig: Sexistiska texter och andra lustigheter bland alla progglåtar som härskade i Sverige just då. Själv älskar jag låtar som Puk Lisa och Frk Svenning men måste väl inse att inte särskilt många andra förstod vad vi höll på med.

Så är det då Respekt. Det var knappt att den kom till. Det var tidigt åttiotal och jag hade varit uppe på skivbolaget med en knippe låtar som jag tyckte var rätt så bra. Det tyckte tyvärr inte dom. Det blev således dönobben! Då klev Pålle, basist i Secret Service in i bilden som räddande ängel. Han var så att säga på rätt plats vid rätt tillfälle. Dom höll nämligen på att spela in en LP i Park studion i Älvsjö och det var fan ta mig Stockholms bästa just då.

“Jag har nycklarna i fickan” sa Pålle. “Dom tar jag fram när vi behöver dom!Vi kan spela in på nätterna. Jag ringer när kusten är klar!”

Sagt och gjort. Pålle ringde och vi åkte ut och började spela in. Pålle som tekniker, Anders Hansson på trummor, hans brorsa på syntbas, Tomas Sjögren på trumpet och så Booggie Bengan på gitarr. Vi höll på från 22 varje kväll i några veckor ända tills städerskan kom vid sjutiden.

Det blev till en singel med “Håll om mig” (Ligger på Youtube, filmad live i inspelningsögonblicket) och “Katastrofen” (en svensk version av Eve of Destruction) Dessutom en hel LP som fick namnet RESPEKT.

Detta vårt tilltag uppmärksammades av Sonets vd Gunnar Bergström som lär ha blivit jävligt förbannad.

Plattorna går nog inte att få tag på i någon skivaffär idag men ibland dyker RESPEKT upp på nätauktioner. Rekommenderas!

Lämna en kommentar