Pittcancer

En allt vanligare sjukdom hos män är pittcancer. Botemedlen är få och som regel dör man efter några års plåga. Själv har jag haft tendenser åt det hållet men lyckats slingra mig ur. Fick just höra att  min gode vän från Orsa haft liknande problem men uppenbarligen befinner han sig på bättringsvägen.

En av mina bästa vänner gick bort för två år sedan i denna otäcka sjukdom. Jag saknar fortfarande hans varma skratt och hans galna radioprogram på P3 Jag fick skratta oerhört mycket den sommaren jag gjorde nattradio med honom. Människor som lämnar sådana minnen efter sig kommer aldrig att glömmas. Kan ge mig fan på att han sitter däruppe bland änglarna och gör egensinnig radio just nu. En gång fick jag vikariera för honom i Radioapparaten P3. Jag passade då på att iscensätta ett besök av självaste drottning Elisabeth. Det var bara ett jävla infall, ett påhitt men det här var för snast fyrtio år sedan då  folk fortfarande tog riksradion på allvar, Således ringde dom ner SR:s växel till den grad att hela konkarongen kortslöts.

En annan kompis jag aldrig glömmer är mannen som bokade in mina spelningar. Han införde begreppet pilkastning. Jo det kändes som det var så han bokade in våra turneer. Han hade en stor Sverigekarta på väggen och så kastade han pilar på den och där dom landade skulle vi spela.Kunde bli Malmö på lördag kväll och så Örnsköldsvik på söndagkväll. Men vi älskade honom ändå för där han brast i geografikunskaper kompenserade han med massor av empati. Tyvärr finns han inte längre personligen ibland oss. Han dog av Kaggecancer.

2 tankar på “Pittcancer”

  1. Två fina hedersdöingar. Fantastiskt att fått vara med på ett hörn i samband med båda. Minns en hiskelig bilfärd genom Stockholm tillsammans med den första hedersdöingen (I samband med Mats Bäckers födelsedag?) och inte minst ett samtal från den andra hedersdöingen “Du Bäckman, Lycksele är väl i närheten av er? Och så kan ni ta Umeå dan därpå.” Det är dubbelt så långt till Lycksele som till Stockholm från Orsa. (Lycksele – Umeå är bara 15 mil…)

    Svara

Lämna en kommentar