Ormjakt i Malmö!

När jag såg ovanstående rubrik i gårdagens Sydsvenska var jag alldeles säker på att ormarna var Repaluu och hans kompisar i det socialdemokratiska ungdomsförbundet, men icke! Det var helt andra reptiler som krälade runt i Pildammsparken. Faktiskt riktiga giftormar och inte bara billiga kopior. Jo jag vet förstås att den förre borgmästaren vid ett flertal tillfällen har tagits på bar gärning, krälandes runt i gräset, rätt ordentligt på lyset. Kompisarna i ungdomsförbundet? Nej, dom dricker ju inte sprit!

Idag hittade jag en alldeles underbar platta hos Björn på Blue Desert Music. En dubbel LP med Rod Stewarts allra äldsta låtar. Att lyssna på Maggie May och Reason to believe idag är helt underbar nostalgi. Roddans röst gav mig en gång i tiden kraft att sjunga med min rätt tonlösa ,söndersjungna hesa röst kväll efter kväll . Kunde han så kunde väl jag också. Jag spelade mer eller mindre sönder LP:n Every Picture Tells A Story. Den gav mig tröst och glädje. Fantastiskt att hitta den igen. Nu fattas det bara att jag får tag på Cat Stevens Tea for the Tillerman med Wild World och Sad Liza. Ring mig om du hittar den Björn och tack för att jag får byta in Ventures hissmusik! Vem fan vill höra deras instrumentala versioner av gamla hits? Dom gjorde för all del Walk don´t run, men den fanns ju naturligtvis inte med på den här urvattnade plattan.

Är det lätt att skaffa falska ID handlingar i Malmö? En fråga jag då och då får från utrikes boende kompisar. Visst uppsök vilken tobakskiosk som helst. Ta med dig ett välliknande foto och en bunch med svarta pengar så ordnar det sig. Menar jag på att den här verksamheten är ett invandrarproblem? Nej, för fan inte alls. Kioskägarna är bara ett lätthanterligt verktyg för den organiserade brottsligheten.

På tal om socialdemokratisk maktarrogans så tittar jag just nu på en alldeles underbar politisk serie på Svtplay. Tre delar som börjar med Kronprinsessan och avslutas med Drottningoffret. Mycket sevärd!

Fan nu börjar det regna utav bara helvete och jag som precis har tvättat mina fönster!

Lämna en kommentar