Ny singel på Rommel Records : “Böga på Gran Canaria”

Verkligheten är just nu litet grå. Inte så mycket att göra annat än att titta på TV. Jag uppskattar ändå att TV har tagit fram så många utmärkta dokumentärer.  Gårdagen bjöd på  “Dansbandstjejer” och där hade jag förväntningar, men nu blev det tyvärr  ett rejält magplask. Producenten hade uppenbarligen inte kunnat bestämma sig för om han skulle ta fram intressanta genusvinklingar på ämnet eller bara gödsla på med halvtaskig musik. Han valde dessvärre det sistnämnda . Totalt bortkastad TVtid.

Carl Jan Granqvist stötte jag på när vi båda tidigt 70-tal jobbade en sommar på restaurang Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. Jag minns honom som en annorlunda , trivsam, litet fjollig överklassprick med ett charmerande leende. Han bjöd hem mig och min kompis Staffan Eisler till sin lägenhet i Gamla Stan där han bjöd på gott franskt årgångsvin och   hembakade småkakor. Så berättade han om sina ambitioner att gå långt i restaurangbranchen. Från smörgåsnisse till kändiskrögare! Det var inget skitprat för så blev det ju ! Hörde att han hade tappat några kilon efter en förskräcklig covidfest hos Alexandra Charles. Ingenting att skämmas för. Där kan vem som helst bli sjuk.Ytterligare en erfarenhet att dela Carl Jan.

Känner ni till det nya skivbolaget Rommel Records? Dom tänker uppenbarligen slå sig in på marknaden med sin första singelutgivning, som ska bli en riktig hit! De har nämligen spelat in Dan Eliassons gamla punkbandslåt från hans tid med punkbandet Bad Boo Band. “Knulla i Bangkok” hette den då, men med litet ändringar i texten är den nu omdöpt till “Böga på Gran Canaria”. Ironin kunde möjligen med massor av god vilja anas i förlagan, men är helt bortblåst i nyutgivningen, som verkar vara en självbiografisk historia. Vi noterar också att solot spelas på trumpet. Kan det vara Ilmar Reepalu?

Låt planeten snurra ett varv till innan vi ses igen!

 

Lämna en kommentar