Ny ordförande i Malmö: Haggada von Pitt.

Donald Trump kommer nog aldrig  bli president igen. Det är till och med tvivelaktigt om han får stanna kvar hela sin periods sista dagar. Däremot har trumpismen kommit för att stanna. Den populistiska politiken finns idag utspydd över hela världen. I Sverige representeras den av Sverigedemokraterna, men är verkligen Jimmy Åkesson ett statsministerämne?

Sveriges inkompetenta regering fortsätter att göra bort sig. Utbetalningen av 300.000 till Dan Eliassons för hans “arbete” på Gran Canaria är inget annat än en stor skandal. Förtroendet för kabinettet är ordentligt skadat. Det blir inte bättre av att Damberg i god socialdemokratisk tradition står och bortförklarar sig när han inte längre kan ge ärliga svar. Det mest märkliga är ändå att regeringen kan sitta kvar efter alla sina misstag. Vi svenskar är antagligen jordens mest tåliga folk.

Kim Jong-Un i Nordkorea börjar mullra igen. Vi måste förmodligen göra slut på hans fascistiska regim innan han börjar spy kärnvapen över oss. Länder som Nordkorea och Iran kommer alltid att plåga oss. De är helt enkelt inte förhandlingsbara.

Jag har noterat att det i pandemins skugga pratas allt mer om en kommande tillväxtkris och allt mindre om klimatkrisen, som definitivt inte försvinner med tilltagande produktion av all möjlig skit vi inte behöver. Dagens elproduktion räcker mer än väl till våra primärbehov. That´s it!

Jag registrerar idag också att en av våra vanligaste kvasikändisar Agneta Sjödin har svårt att hålla ihop sina förhållanden pga sin önskan att ha smöret på mackorna på ett visst sätt. Vow!

En händelserik dag är det då vi också kan notera att socialdemokratiska ungdomsförbundet i Malmö har fått en ny ordförande: Haggada von Pitt. Det namnet förpliktigar.

Slutligen: Stötte ihop med en småmuttrande Ilmar Reepalu på Östra Förstadsgatan i morse: “Jag är ingen bög! Jag är bara en helt vanlig idiot…” Så är det nog.

Vi hörs

Lämna en kommentar