Damberg, fan nu skjuts det igen!

Det skjuts  igen! Nu går din överoptimistiska statistik åt helvete, herr inrikesminister Mikael Damberg! På många håll i Stockholm, Malmö och Göteborg vågar människor inte längre gå ut på kvällspromenader av rädsla för gängen. Fan man skjuter ju helt öppet på torg och huvudgator i brått dagsljus!  Inrikesministern säger (mot bättre vetande?) att vi håller på att få bukt med de galna utanförskapsgängen. Tro honom inte! Sverige ligger i västeuropeisk topp vad gäller antalet dödsskjutningar. Varför ska vi då lyssna på honom ? Jo , säger han, det kommer nyutbildade poliser ut på våra gator varje dag och så ska det vara ända tills det blir lugnt.  Precis som om det skulle hjälpa! Nej problemet finns i våra odisciplinerade, tillåtande skolor , som verkar acceptera vilket beteende som helst. Jag blir mörkrädd när jag hör min fjortonåriga dotter berätta om hur flickorna i hennes högstadieklass dagligen adresseras av sina jämnåriga , manliga “kamrater”. Våldtäktshot och grova könsord ekar mellan väggarna. Säger då inte lärarna ifrån? Nej! Men är dom kanske både döva och blinda ? Nej , dom bara väljer att slå dövörat till. Konflikträdda som de är . Vill helt enkelt inte råka i knytnävsargumentation med de små ligisterna, eftersom de vet att dessa har föräldrar, som i många fall inte drar sig för att anmäla till rektor.  Detta kan medföra avstängning med omedelbar verkan. För att inte tala om alla gånger lärarna hotas med stryk av barnens äldre syskon. Visst överdriver jag , men nog är det så att skolan med sin undfallenhet “utbildar” de “kommande gängledamöterna”. Denna skolans undergivenhet kan jag bara tolka som en svaghet. Vi överlåter helt enkelt utbildningen av våra unga högstadiekillar till de äldre gängmedlemmarna.

Nu något helt annat. Den största hopitossan på den politiska scenen, Nyamko Sabuni får inte särskilt bra betalt för sitt skuttande från tuva till tuva. Jag har svårt att se liberalerna klara 4 % gränsen vid valet. Därmed får Löfvén och Miljöpartiet flera år av bibehållen makt alldeles gratis.

Har precis sett en fantastisk serie på SVT play, Krigets unga hjärtan. Tre 1,5 timmes avsnitt som jag såg på raken. Jag har sett många filmer om andra världskriget, men denna klär verkligen av fascismens kärna. Dessutom går dramatiken verkligen inte av för hackor. Se den!

Inget mer idag. Sköt om er!

Janne Braveheart , back on track!

Lämna en kommentar