Nu får ni öppna tivoli Köpenhamn!

Både jag och min dotter Molly känner oss dessa dagar något understimulerade . Vi längtar efter alla attraktionerna på Tivoli. Bara tåget över bron och så är man där…Eller ? Ja, men med munskydd på?! Nej, inte ens det räcker. Tivoli är stängt!

Anonyma vittnen? Bortsett från det rent rättsvidriga så ligger väl den stora faran i att detta ger gängkriminaliteten ännu ett vapen att rikta mot varandra. Det är ju vad som har hänt i det stora landet väster om oss. Jag upprepar: Vi behöver inte fler poliser. Vi behöver smartare! Och framförallt: Fler och bättre lärare!

Ser att man vill byta ut Jonas Sjöstedt senare i höst om det är möjligt att samla så många socialister på samma gång i en och samma lokal. Jag förstår att Jonas behöver göra något annat ett tag men hoppas att han i något annat sammanhang kommer tillbaka. Han är både klarsynt och sympatisk En något ovanlig kombination i vår politiska ankdamm.

Den socialdemokrati som jag växte upp med har ju totalt tappat alla ansikten den kan ha haft. Den är idag styrd av en samling opportunister som är bäst på att fylla sina egna plånböcker. Nu håller dom ju dessutom på att konkurreras ut av det växande nya partiet som de i allra högsta grad har varit med om att skapa. Det är med andra ord stor risk för kaos och nyval i höst.

Måste rekommendera den danska serien “When the dust settles”. Finns om inte annat på TV Play. Ger en skrämmande bild av dagens verklighet i Köpenhamn/Malmö, av de attityder som blixtsnabbt fortplantar sig bland människorna.

Hur ska det här sluta?

Till sist  en eloge till min son Jonathan som skickar mig allt bättre musik. “Peaches en regalia” med Zappa och “Ladies of the roads” med Crimson King. All time favourites! Var fick han den goda smaken ifrån? Om han någon gång framöver kan besöka mig i Malmö måste han gå ner till Desert Musik på Östra Förstadsgatan och botanisera bland Björns överfyllda skivlådor.

Lämna en kommentar