Never look back in anger!

Never look back in anger!

Något av alla kloka visdomsord från Marianne Faithful  i dokun som visades igår kväll på TV 2. Viktiga ord för henne och för de flesta av oss människor och djur. Vi måste se framåt! Det finns hopp om att bryta uppvärmningen och rädda planeten.

Det var för övrigt en bra kväll på TV 2 igår. Jag landade framför burken för att se dokun om John Holm. En fantastisk popsångare, men ändå okänd för de flesta. Jag gillar hans Dylan covers, speciellt “It´s all over now baby blue”. Hade han kunnat gå vidare med den i Idol? På sextiotalet? Nej sådana pajasprogram fanns inte då.  Vilket Michael Caine visade väldigt tydligt när han kom in med sin repriserade doku om Swinging London under det ljuva 60-talet. Detta program har jag sett förut , men jag ser det gärna igen och igen. Älskar att se hur världen öppnades upp och framtidstron bredde ut sig som en stormvind utan Carola. Vi var ju den första tonårsgenerationen som tog oss ton och London var stället att vara på. Nej, jag har ingenting emot Carola bara man slipper se henne slafsa i sig kräftor. Sen kom då Marianne Faithful som förkroppsligade hela 60-talet med sina kloka ord och sin sensuella för att inte säga sexiga framtoning. Vow!

Fick ett mejl om det vansinniga i min idé att dela ut kulturstöd efter vikt. Jag syftade ju förstås på den genomtrevliga Babben Larsson och hade totalt glömt bort att Guillou också märkligt nog räknas som kulturperson. Jag drar med andra ord tillbaka mitt mindre genomtänkta förslag.

Många har frågat mig hur det kommer sig att en urstockholmare hamnar i Malmö? Inte alls konstigt. Malmö är en fantastisk stad speciellt på sommaren. En framtidsstad där cykel kan användas som enda kommunikationsmedel eftersom branta uppförsbackar är väldigt sällsynta.Förstår jag verkligen vad folk säger när de brakar igång med sin tjocka skånska? Nej, men det kan vara rätt skönt det också.

Never look back in anger!

Vi hörs!

Lämna en kommentar