När livet är pest- fyllan värmer bäst!

Den kinesiska pandemin går mot sitt slut men nya epidemier köar upp för att snart välla in över oss. I Västafrika har svälten sedan länge tvingat människor till att äta sk bush meat. Det kan vara virusangripna fladdermöss eller feta råttor, som stekta eller råa för smittan vidare, snart också till välfärdsmänniskorna i västvärlden. I Sverige har vi under det första pandemiåret lagt ut c:a 400 miljarder av skattemedel för att hjälpa svenska företag i ekonomisk kris att  bibehålla sin permitterade personal. Vi har också skickat miljarder till rika fotbollsklubbar så  att de ska kunna köpa stjärnspelare till sina åskådarlösa matcher.  Kunde vi inte ha varit lika generösa med vår U-hjälp? Är det inte enda sättet att rädda den här planeten åt våra kommande generationer?

“Sverige först” sa Lena Hallengren när en gosse från Miljöpartiet ville att vi skulle skicka vaccin till mindre bemedlade, men likt förbannat nedsmittade länder utanför EU. Nyss nämnda parti kommer att tappa röster på detta uttalande, men har inte Gossen Ruda rätt? Vi blir väl inte av med denna och eventuellt kommande pandemier, genom att bara vaccinera vårt eget avgränsade territorium. Eller hur?

Bosse Skoglund, 85 har gått bort. Jag minns den eminente trummisen från några absolut outstanding spelningar med Peps Persson på Stockholms bästa musikpub Stacken. RIP!

Jag noterar att Jan Guillou engagerar sig mot Felix Herngrens troféjakt på vilda babianer. Har ni sett Guillou avbildad i profil?

Här kommer slutligen en glad nyhet från England: Pubarna öppnar igen! Som sagt var: När livet är pest- fyllan värmer bäst!

Lämna en kommentar