Nä, men vad fan, kudden får inte plats på sadeln!

Sverige är inte ett enat land. Vi har tyvärr blivit en nation med hundratals olika kulturer, som varken kan eller vill samarbeta med varandra. Jag vet att väldigt många forfarande vill hålla skenet uppe och därför borrar ner huvudet i sanden så hårt dom bara orkar , men det hjälper föga. Vårt land är splittrat. Se bara på behandlingen av våra äldre. Dom gömmer vi undan på institutioner där vi slipper se eländet. Dom kan dö undan bäst fan dom vill. Det kommer nya gamlingar.

Att jobba på ett äldreboende är så mycket lågstatus det kan bli i konungariket Sverige. Att prinsessan jobbade där ett par veckor var mest ett spel för galleriet. Hon behövde ju inte dela erfarenheter med sina lågavlönade kollegor. Det var ju bara rätt hem till slottet efter arbetsdagen.

Så finns det uppenbarligen de som tycker att det är bra att coviden har kommit för att stanna. Den  gallrar ju ut bland människor vi strängt taget inte behöver längre.  Ta bara LO:s ordförande, som tycker att hennes medlemmar minsann ska vaccineras före pensionärerna. Det har gått så långt att hon nu till och med vågar gå ut till media och säga högt det hon har tänkt i hela sitt liv: Att det är dags att märka ut ättestuporna på våra kartor.

Var det bättre förr? Det vet i fan, men det var absolut roligare. Det såg jag igår när den första James Bond filmen, Agent 007 med rätt att döda,  rullades ut på TV skärmen. Full av rasism och sexism. Men vad fan? Underhållande var den.

Såg att allas vår Ilmar von Pitt (fd Reepalu) har börjat förflytta sig på rullskridskor. Han kom åkande längs Östra Förstadsgatans trottoarer . För säkerhets skull hade han bundit en stor vit kudde om rumpan. ” Du vet man ramlar ju ibland!” Jag kände mig tvungen att fråga: “Varför cyklar du inte då istället?” Svaret kom snabbt som en pisksnärt: “Nä men vad fan, kudden får inte plats på sadeln!”

Lämna en kommentar