“Nä, men ledarhunden morrade.”

Ett tips till de förenade myndigheter som säger sig vilja bekämpa gängkriminaliteten:

” Nu får det det vara slutsnackat! Plocka av de små rara gossarna allt guld de hänger om halsen och de formidabla bilar de kör omkring med!  De ska förstås beslagtas för vidareförsäljning. De likvida medel som myndigheterna får in kan oavkortat gå till brottsofferfonden. Detta skulle dessutom påverka rekryteringen av unga till gängen. Inga fler guldkedjor att locka med! Inga stulna cigaretter att jointa med! ”

Ja, men vad fan det här är väl inget nytt ! Det har vi ju hört ett par gånger om året! Ja men varför görs det då ingenting? Damberg, sitt inte och urskulda dig i TV. Se i stället till att vi får nya lagar snabbt som tusan!

Eller kan det vara så att polisen är rädda för att vi alltför tydligt ska se att det är gängen som har tagit över våldsmonopolet på orten?

Det är kul att se hur våra invandrarpojkar så positivt marknadsför den svenska fotbollen ute i Europa. Zlatan, alltid denne Zlatan nu 39 år, gör två mål mot Inter i serie A. Fan ta mig otroligt. Alexander Isak håller på att cementera sin plats i Real Sociedads startelva och Dejan Kulusevski bildar par med Cristiano Ronaldo i Juventus. Vilket landslag vi kommer att ha de närmsta åren!

Jag ser att Ilmar Reepalu står och jonglerar med en badboll utanför Blue Desert Music på Östra Förstadsgatan. Två tillslag klarar han av innan bollen åker ut i trafiken. Undrar om Björn tycker han är en tillgång? Drar han folk till Malmös bästa skivbutik eller är han bara ett “pain in the ass”?  Vi tar gärna en omröstning så skicka in era kommentarer så redovisar jag resultatet.

Igår såg jag hur en blind man snubblade över några utslängda elsparkcyklar på en trottoar, Fersens väg. “Sa han ingenting?” “Nä, men ledarhunden morrade.”

Lämna en kommentar