Alla är jämlika men vissa är mer jämlika än andra.

“Alla är jämlika men vissa är mer jämlika än andra”… cit Animal Farm, George Orwell utgiven 1944. Aktuell igen för visst är det så ni ser på er egen positionering i samhället, Stefan, Morgan, Lena (nej för fan inte Junoff!) mfl. Socialdemokratin dog med Olof Palme.

TV har under dessa coronadagar bjudit på flera sevärda musikdokumentärer. Några säkert i repris, men vad då? Jag såg inte så mycket på TV förr om åren som jag gör nu. Ikväll har jag således avnjutit dokun om Lasse Berghagen. Hans musik och texter(!)  prickar den svenska folksjälen , som jag gradvis om än något motvilligt har lärt mig att älska. När jag blundar för att sova kan jag se bilder av så väl Stockholms skärgård som Sörmlands sjöar. Jag somnar tryggt i förvissning om att jag ändå har fått vara med om någonting gott.

Riktigt bra är också Vår tid är nu. Ingen doku , men har  inslag som känns väldigt äkta 50- och 60-tal. Något av det bästa svensk TV har gjort.

Kommersiell idrott som innefattar jättelöner till fotbollspelare ska väl ändå inte stödjas av skattebetalarnas pengar? Jag har svårt att ta in det som en nödvändighet. Viktigare för folkhälsan är det att satsa på att öppna upp sim- och idrottshallar snarast möjligt. Vi elitmotionärer lider i tystnad. Jag saknar Hylliebadet.

Jag ser en stor annons i dagens Sydsvenska. “Hyr din valp hos Ilmars valputhyrning. Hyr gärna tio till ditt nästa barnkalas! Vi kör ut till hela Skåne. Hämtar dom samma dag gör vi också. Hyr du tio så bjuder vi på en!”

Jag känner mig tvingad att ringa Reepalu. “Hörrudu Ilmar är inte detta djurplågeri!?!” Jag hör att den förre borgmästaren är lätt berusad när han svarar: “Inte fan!  Folk älskar att krama hundvalpar!” “Men tänk om dom kramar för hårt?” Nu får den småpackade Ilmar ett av sina kikhostliknande skrattanfall. “Ja men då biter dom handen. Mina valpar har vassa tänder!”

God kväll mina vänner. Världen är förryckt ! Hoppas det blir bättre imorgon. God kväll!

Lämna en kommentar