Masskulturens Malmö

Låt mig först som sist konstatera: Jag är ingen rasist. Jag tycker inte att vissa folkslag är sämre eller bättre än andra. Det finns goda och dåliga människor i varje gruppering i det mångkulturella Malmö. När jag kom till Malmö runt år 2000 gjorde jag en del iakttagelser som i romanform beskrivs i min bok SVART STAD ( Egmont, Saga)

TIGGARNA

Sitter numera en utanför varje livsmedelsaffär. Trots att dom i dessa coronatider får allt mindre pengar så sitter de kvar i regn och blåsigt väder. De kommer till Sverige framförallt från fascistländer i öst,  Rumänien och Bulgarien. För det mesta kommer de med buss betald av en tiggarhallick som sedan plockar in minst 80 % av det de tigger ihop. Några kommer också upp i skrotbilar finansierade av samma sorts skrupelfria sutenörer. Bilarna kan förstås inte köras omkring i staden utan parkeras någonstans där de kan bli bostad åt bettlarna.

DE UTVISADE

De flesta kriminella som ska utvisas blir kvar i Malmö. Ömsinta svenska myndigheter låter det vara så eftersom de förpassade kan bli torterade om de återvänder till sina hemländer. Eftersom de pga sin utvisningsdom inte kan ta sk vanliga vitjobb hittar vi dom oftast inom servicenäringen. Vissa krögare tar in folk till superlåga svartlöner och så får dom löneavdrag för att de sover på utlagda madrasser i krogarnas källarutrymmen. Andra utvisade ägnar sig åt annan svart verksamhet, tex prostitution.  Inom den här gruppen har vi också den största förklarningen till ökningen av stölder och snatterier i Malmö.

Ja men det här visste ni förstås, men jag frågar ändå:

HUR FAN KAN VI HA DET SÅ HÄR?

Det finns ju massor av enkla arbeten dessa människor skulle kunna ta om de bara fick. Skogarna tex skriker så här års efter bärplockare. Sjukvården behöver alltid både sjukvårdsbiträden och städare.

Väldigt många människor i Malmö kan inte svenska. Det är bla därför så många invandrare har missat beteende rekommendationer från folkhälsomyndigheten. Hyggliga svenskkunskaper borde vara ett krav för uppehållstillstånd och vitarbete. Själv har jag arbetat i både Brasilien, USA och Danmark och sett det som alldeles självklart att lära mig respektive länders språk för det är ju en jättefördel om man kan tilltala invånarna i landet man kommer till på deras eget språk!

Hej, Hej på er och vi ses snart igen.

2 tankar på “Masskulturens Malmö”

 1. Fast de vill ju inte plocka bär. Man kan ju inte tvinga folk att jobba. Fast det är klart då behöver man kanske inte ge bidrag heller. Fast då blir det väldigt stökigt med en massa människor som inte har något att leva på. Och ingen utbildning heller.

  Svara
  • Hej Lollo!
   Vi lever ju i en värld som håller på att krackelera , så vi får nog visa litet solidaritet och åtminstone försörja oss själva och våra småbarn. Är det verkligen så illa att plocka bär?
   Janne

   Svara

Lämna en kommentar