Little John finns tråkigt nog inte på You Tube, bara bondcharmören Johnny Waard.

Dagens stora nyhet tycks vara Stefan Löfvéns besök, strax före julafton,  på Gallerian i Stockholm, något han i flera tal har bett sina landsmän att avstå ifrån. Nu dröjer det nog ett tag innan vi behöver lyssna på ett förmaningstal från vår statsminister. Det bör dock påpekas att han inte är den förste socialdemokratiske regeringschefen som visat upp total aningslös dumarrogans. Vi kommer alla ihåg Mona Sahlins tobleroneaffärer. Tråkigt för hon var betydligt roligare än Göran Persson, vars maktfasoner vi sen fick underkasta oss. Sen kom pajasen Håkan Juholt med sitt  bidragsskojeri. Nåväl alla politiska partier verkar ha sina specialiteter. Centern har sina pedofiler, Miljöpartiet beblandar sig gärna med islamister . Det enda parti som kan svära sig fria från all smuts  är antagligen Liberalerna, som inte verkar hålla på med någonting över huvud taget.

Idag lägger svenska damfotbollsmästarna Göteborg/Kopparberg ner sin verksamhet med omedelbar verkan. Det kan synas som ett märkligt beslut , men det är nog klokt att tjejfotbollen utvecklas vidare i Göteborgs storklubbar. Jag är ganska säker på att också Rosengård inom en nära framtid kommer att tas upp av Malmö FF.

I Malmö pratar vi just nu om vårdcentralen Granens polisanmälan av den förre borgmästaren Ilmar Reepalu. De har uppenbarligen tröttnat på hans spontana trumpetkonserter bland patienterna i väntrummet. Den tillförordnade chefen herr Fitler säger och vi citerar: “Vi är dödströtta på det där jävla oljudet. Han kan ju för fan inte spela!”

Igår introducerade jag min vän Björn på Blue Desert Music till 50 -talets bästa rockare, finske Rock Jerry. Han hade en alldeles enorm pipa. Tyvärr la han bort den när han marscherade genom tonåren. Påpekade också att Little John vid samma tid var den bäste svenske rockaren. Han finns inte på You Tube. Bara som bondcharmören Johnny Waard , som han transformerades till efter sin tid på kåken.

Sånt är livet, som redan Anita Lindblom sa.

Lämna en kommentar