Levi Stubbs vid pissrännan…

Jag har under mitt liv haft en märklig förmåga att hamna just när och där det händer. Min närvaro på Sveavägen natten Palme sköts var både opåkallad och rätt märklig. Jag har skrivit om denna något udda upplevelse  på ett annat inlägg i denna min blogg.

Ett inte alls lika dramatiskt möte skedde på Mallorca tidigt 90-tal. Nej , jag hade inte inhandlat en charterresa, men likväl vunnit den på lotteri , så jag åkte ner. Just denna sommar hade flera gamla Tamla Motowngrupper samlats på ön för brödspelningar (som ändå höll jävligt hög kvalitet!), därav kom jag en kväll att stå sida vid sida med Levi Stubbs på  en nattklubbspissosar.  “Levi Stubbs, Four Tops” sa han. “Janne Goldman, Gin & Grappo”, responderade jag. Om detta möte hade skett någon annanstans hade jag väl starstrucked fallit till marken, jag menar Four Tops! Reach out! Baby I need your loving! Men just på denna pissinrättning blev mötet helt informellt om än oförglömligt. Levi Stubbs avled 2008. Jag lever än.

Gammal dam i Limhamn blev häromdagen beskjuten av gängmedlem med flera skott genom hennes fönster. Ett misstag sa polisen. Misstag? Ja visst fan är det ett misstag att dessa gossar får gå lösa!

På tal om soul music. Det bästa bandet från Tamla Motown perioden var förstås Jr. Walker and the all stars. Jag spelar alltjämt hans music när jag känner mig litet låg. Det hjälper!

Amineh Kakabaveh heter damen som tvingade fram ett högst eget avtal med Morgan Johansson/Stefan Löfvén innan statsministeromröstningen. Sådana avtal brukar sossemaffian inte bry sig om. Amineh du har blivit lika blåst som Jonas blev för några år sen. För Löfvén och Co är löften bara heliga om de gagnar maktinnehavet.

Slutligen: Kan bara konstatera att Liberalerna tror att äganderätten ska skydda skogen. Förskräckligt! Risken finns att Mors Lilla Olle och alla vi andra snart får betrakta varje liten träddunge som förbjudet område!

Ha en lysande fredagskväll!

Lämna en kommentar