Katten bland hermelinerna.

Idag ska vi först och främst hylla fd proffsboxaren Henry Smith som kvar i livet skulle ha fyllt just 150 år idag, men så gamla blir ju  inga människor. Jag känner dock en papegoja  Klara, som litet surmulet brukar gunga på sin pinne när jag hälsar på hennnes matte. Det påstås från annars vederhäftiga källor att just den här gojan har fyllt 160 år. Vackra Klara ohoj!

Nåväl vem var då denne Henry Smith? Jo han var mannen som uppfann blixtlåset. Idén kom förstås efter oändligt många försök att knäppa gylfen med boxhandskar. Som sagt: Nöden är alla uppfinningars moder.

Cateringföretaget Foodora får i dessa dagar ta emot kritik från Malmös alla hörn och kanter. Dom klandras även av de restauranger som bokstavligen talat hålls under armarna av deras beställningar. “Ja men vad fan dom tar ju 30 % för varje rätt vi lagar!” klagar restaurangägarna. Jag säger bara: ” Sätt dig på cykeln och kör ut din egen mat krögarjävel!” Litet stamina måste man ha i dessa dagar.

Det sägs att jag ofta klankar Ilmar. Därför tänkte jag just idag komma med något positivt om Reepalu. Han är djurvän! Jag såg hur han häromdagen slank in på psykakuten, Malmö Sjukhus med fem motsträviga hönor i koppel. Jag hörde faktiskt hur han muttrade: “Dom ska få prata med en psykolog så att dom lär sig att värpa ägg som passar i kopparna!” Hönsterapi?

Jag ser i media att storfinansens drottning Antonia Ax:son Johnson fyller 76 år. Jag har ett något udda minne av henne. Jag hade i förskoleåldern blivit inbjuden till ett barnkalas på Östermalm. Snacka om katten bland hermelinerna, men där blev vi jättebundis, jag och Antonia Ax:son-Johnson. Vi låg mestadels ihopkurade under en säng och berättade hemligheter för varandra. Tänk om man kunde få igång den relationen idag!

Bästa från Janne the cat Braveheart

Lämna en kommentar