Jag ska åka med mig själv och utvikningstjejerna!

Yttrandefriheten är en av demokratins viktigaste fundament. Motsatsen har givit oss ledare som Hitler, Stalin , Mussolini och nu senast Recep Erdogan. Jag hyser stor beundran för Emmanuel Macron som har tagit på sig det tunga ansvaret att försvara det fria ordet i Frankrike. Halshuggningen av läraren Samuel Paty , som visade satirteckningar av profeten Muhammed i undervisningssyfte, var verkligen inget försvar för religionen Islam. Dekapiteringen var bara en avskyvärd , barbarisk handling.

Det är verkligen dags för oss i den lilla ankdammen Sverige att börja ta oss i akt. Vi ska sluta att med statliga och kommunala skattemedel  stödja syriska bokförlag, som söker sig till oss via Arabiska bokmässan för att kunna sprida antisemitiska texter. All jävla rasism i Europa har historiskt sett alltid börjat med antisemitism. Det är  därför tragiskt att se hur hela skiten går igång igen.  Till och med annars så seriösa Miljöpartiet har influerats av islamister och Socialdemokratiska ministrar har helt underlåtit att kommentera de fredsavtal som nyligen har slutits mellan Israel och flera muslimska stater. Det är ju en fantastisk förbättring att länder som tidigare sa sig vilja utplåna den judiska staten idag vill samarbeta med den. Kan det bero på att den israeliska utvecklingen av teknik är högintressant att ansluta sig till nu när oljans dagar är räknade?  De socialdemokratiska utrikesministrarna? Svårt att se dom  som annat än  opportunistiska dumskallar.

Nu något mindre allvarligt. Jag kom nämligen av någon anledning häromdagen att tänka på Leena Skoog. Träffade henne tillsammans med Ulf Neidemar( Häng med på party) och trummisen Kalle Rydén(mattpiskaren)   på Hasselbackens uteservering för en del år sedan. Hon berättade att just denna sommar skulle hon ut och turnera i folkparkerna. Jag tänkte som den sexist jag var att hon kanske skulle go-go dansa med någon känd svensktopps artist.Men inte fan… Leena gav mig en argsint blick. “Jag ska åka med mig själv och utvikningstjejerna.” Ja, som Bob Dylan sa: “Times they are a´changing” .

 

Lämna en kommentar