Jag pratade med Palme dagen efter mordet

Det är kul att få kontakt med gamla kompisar. Rickard Sjöberg är en av dom. Han var en riktigt rolig lekkamrat under min Stockholmstid. Det är framförallt två händelser som jag för alltid kommer att tänka på i samband med Rickard. Dagen efter Palmemordet ringer jag honom och får på hans telefonsvarare lyssna på just det – Olof! Ja , Sjöberg var en duktig imitatör och förmodligen heller inte något större Palmefan. Ett annat minne är den gången jag på min cykel skulle skjutsa Rickard hem efter en vinblaskig kväll på Viktoria. Vi hade i vanlig ordning knappast spottat i glaset och kom således inte särskilt långt eftersom vi åkte i backen mest hela tiden.

Nu börjar mina böcker komma ut som E-böcker. Egmonts bildkonstnärer är duktiga och det är litet kul att se sina böcker med nya omslag. Vi får väl se hur det går. “Svart Stad” kan förhoppningsvis ta fart igen. Det är 15 år sedan denna Malmöskildring kom ut och det är väl tyvärr bara att konstatera att min framtidsprofetia(?) besannades.

Jag tittade igår på Belinda Olssons debattprogram på TV1. Hon tar på sig en timme för att avhandla vad de duktiga reportrarna på Aktuellt klarar av på några minuter. Eller varför inte Agenda, som är ett riktigt bra samhällsprogram.

Jag ser att man har upptäckt att det myglas med kursverksamheten hos Studiefrämjandet. Listor med falska deltagare, företrädesvis i musikbranschen skickas in och någon skum kursledarhallick plockar sedan ut skattebetalarnas pengar för kurser som aldrig har avhållits. Men det här är ingen nyhet. Så här har det varit sedan den här utbildningsverksamheten tog fart på 60-talet. Nu när festen är över och man inte längre har så mycket pengar att sprätta ut,sätter man åt skojarna. Lika bra det!

Hej då vi hörs imorgon!

Lämna en kommentar