Ja, kära nån!

Donald Trumps sista dagar på tronen kommer att bli skakiga. Hans beteende börjar alltmer likna Adolf Hitlers vansinniga, sista narcissistiska bunkerdagar i Berlin. Adolf ville att hela världen skulle gå under med honom och jag är rädd för att liknande tankegångar rör sig under den uppkammade presidentfrisyren. Tack och lov utfördes inte Adolfs bisarra undergångskommandon av hans närmsta medarbetare Albert Speer, som fick i uppdrag att iscensätta dem. Han hade tack och lov för många hjärnceller under kontroll. Men vem stoppar Trump?

Nu något helt annat. Tycker faktiskt att Miljöpartiets förtjusning i de privata skolorna är i det närmaste absurd. Vad får dessa klimatnissar att tro att skolan skulle bli bättre bara för att stora pengar delas ut till ägarna?

Regeringen fortsätter att bekämpa viruset med  rekommendationer. Det är vällovligt, för ingen älskar avstängningar, men fungerar det? Nej tyvärr inte alls. Dagen före julafton är det trängsel as usual litet här och var, i och utanför Malmös affärer. Löfvén och Tegnell, de båda kålsuparna, skyller på varandra. Ingen verkar längre veta vad som ska rekommenderas. Jag kan naturligtvis inte bevisa det , men jag har en känsla av att alldeles för många dör i onödan.

Jag brukar inte titta på repriserna som alla TVkanaler sänder ut dessa dagar, men det finns ett stort undantag. Seinfeld missar jag inte! Denna sitcom är fortfarande så jävla rolig att jag skrattar så högt att katten Lindy går och gömmer sig under soffan.

Har idag vid flera tillfällen sett Ilmar Reepalu smyga omkring på Östra Förstadsgatan med en svart attachéportfölj hårt hållen i handen. Vad har han i den? En bomb? Jag känner att jag måste kolla upp den lilla murveln.

“Vad har du i väskan Ilmar?”

“Det ska du skita i!”

Men jag känner mig tvingad till ett spontaningripande, så jag sliter väskan ur hans hand och öppnar den. Vad kommer ut? Jo följande: En väl begagnad tandborste, tre exemplar av tidningen Pinup från 1962 samt en illaluktande ostsmörgås från i förra veckan. Dessutom en halvfull colaflaska som doftar Silverrom. Ja, kära nån då.

Lämna en kommentar