Det går lika bra att blåsa upp dom!

Vill uppmärksamma er på att Ann Lindes kompisar i Iran håller på att verkställa en avrättning av en svensk-iransk katastrofläkare. Hon öser just nu sina krokodiltårar över media. “Vi har inga möjligheter att påverka Irans inre affärer!” Jag bara undrar: Hur länge ska vi behöva dras med denna totalt ryggradslösa utrikesminister. Fy fan! Jag skäms!

Idag var Östra Förstadsgatan i Malmö som vanligt blockerad utanför Björns utmärkta Blue Desert Music shop. Vad pågick? Har han fått in ett nytt lager med Beatlesskivor? Eller… ?Jag trängde mig igenom folkmassorna och vad ser mitt trötta öga,  om inte… Jo där sitter Ilmar Reepalu som en pascha på en utlagd äkta(?) matta och kursar ballonger till de barn, som i allt större mängder strömmar till! “Här får du lille vän och nu vill jag att du går hem till mamma och hämtar tio spänn för det är vad dessa leksaker kostar!” Så ser jag texten på en stor gul ballong som Malmös förre borgmästare just nu blåser upp. Nä , men “Knulla mer!” står det ju med jätte versaler ! Jag böjer mig ner mot Ilmar för att fråga: “Varför denna text till barn?” Han ger mig sitt illmarigaste leende tillbaka. “Jo du Braveheart, hela ballonglagret har jag fått av min kompis Kuk-Harry Rommel!” “Är det inte han som har porrbutiken på Södergatan?” “Just det Braveheart! Så nu kan jag slå två goda flugor i en smäll! På samma gång som jag glädjer barnen gör jag min polare Kuk- Harry en jätte tjänst!”” Du menar reklam till barnen?” ” Jo dom kommer alla att handla hos Kuk-Harry om några år!” Jag nickar instämmande mot den lilla entreprenören på den persiska mattan. “Men hörru du Ilmar . Här är ju massor av barn. Vad gör du när ballonglagret tar slut? ” Inga problem Braveheart! Jag har fickorna fulla med kådisar. Det går lika bra att blåsa upp dom!”

Lämna en kommentar