Ilmar Reepalu är ute och spatserar.

Jag stötte på Ilmar Reepalu på Östra Förstadsgatan igår. Han gick litet vingligt så som det kan bli när man kommer upp i åren. När jag kom närmare honom fick jag anledning att revidera min uppfattning om hans vaggande gång. Han stank sprit! Så tittade han anklagande på mig och utbrast: ” Ni i rödvins- vänstern tar väl aldrig en rejäl sup!” “Jovars,” svarade jag . ” Då ska du ha!” Han drog fram en halvfull kvarting Vodka ur innerfickan och stirrade på mig “Drick!” Jag kände mig tvingad att ta en vämjelig klunk. Nu log Ilmar brett. Vi hade ju blivit fyllebröder. “Brothers in booze!” skaldade han och fortsatte. ” Jag har det jävligt bra idag!” “Jasså du tröttnade på politiken?” ” Ja för fan idag är jag en catfighter!” Jag tittade litet snett på den före detta socialdemokratiske borgmästaren. “Slåss du verkligen med tjejer Ilmar?” ” Nej för fan,” sluddrade han på. “Jag är domare under matcherna i Baltiska hallen!” ” Är det verkligen så roligt?” ” Ja Braveheart, man får ju för i helvete tafsa litet här och där. Kanon helt enkelt!” Jag tackade nej till påfyllning från den sunkiga flaskan och gick vidare längs Östra Förstadsgatan för att hälsa på Björn på Desert Music. Som vanligt var det fullt i den lilla trevliga butiken. Flera distignerade äldre killar bläddrade bland alla nyinkomna LP skivor. “Har Ilmar varit här?” frågade jag. Björn log litet uppgivet: “Ja den jäveln ville köpa en massa dansbandsplattor på kredit!” “Och det fick han? ” “Nej för fan! Vem kan lita på en socialdemokrat!” “Ja men jag gillade Olof Palme” “Men han är ju död!”

“Inte fan!” Det var den lille Reepalu som hade återkommit till butiken “Han rör ju på sig!”fick han ur sig och började skratta så där ansträngt vissa gör när det bara är dom själva som tycker att dom sagt något roligt. “Han är inte död. Han rör på sig!”

Allt för idag. Vi hörs!

Lämna en kommentar